Terug in de line-up: de temperamentvolle Leon e-Hybrid PHEV

 • Plug-in hybride aandrijflijn: aansprekende prestaties, maximale efficiency
 • Elektrische actieradius tot 63 kilometer*; lage CO2-uitstoot vanaf 25 g/km
 • Leon e-Hybrid standaard als sportieve en luxe FR PHEV Business Intense

  De Leon en Leon Sportstourer met efficiënte plug-in hybride aandrijflijn keren terug in het leveringsgamma van SEAT. De Leon e-Hybrid geeft voorrang aan elektrisch rijden, maar schakelt gemakkelijk over naar brandstof voor extra power. Met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en het sportieve FR PHEV Business Intense uitrustingsniveau laat hij niets te wensen over.

  Met de terugkeer van de 1.4 TSI e-Hybrid-modellen krijgt het temperament van de Leon letterlijk en figuurlijk een boost. De direct ingespoten 1.4 TSI turbomotor werkt namelijk samen met een krachtige elektromotor en een DSG-automaat. Het systeemvermogen van de aandrijflijn bedraagt 150 kW/204 pk. Daarmee zijn de Leon e-Hybrid-modellen de krachtigste uitvoeringen binnen de range. Ook op het gebied van efficiency heeft de plug-in hybridetechnologie zijn voordelen. Naast een lage CO2-uitstoot vanaf 25 g/km - aantrekkelijk voor zakelijke rijders met een beperking op uitstoot - maakt de 12,8 kWh accu bijvoorbeeld een elektrische actieradius van wel 63 kilometer** (62 km** voor de Sportstourer) mogelijk. De ruime gecombineerde actieradius draagt ook op langere ritten bij aan een ontspannen gevoel. Voor vakanties, kleine verhuizingen en vrije tijd mogen de Leon e-Hybrid-modellen aanhangers met een gewicht tot 1.500 kg trekken.

  Sportiviteit als basis

  De Leon 5-deurs en Leon Sportstourer met plug-in hybridetechnologie worden standaard geleverd als FR PHEV Business Intense. Dit uitrustingsniveau staat om te beginnen voor maximale sportiviteit. Standaard zijn bijvoorbeeld 17 inch lichtmetalen velgen, het FR-onderstel voor sportief rijden, diverse FR designdetails (waaronder de bumpers, instapverlichting plus Cosmo Grey-afwerking van de grille en buitenspiegels) en sportstoelen met sportieve rode stiksels. Full LED-verlichting met dagrijverlichting in signaturevorm draagt bij aan de sterke uitstraling.

  Ook het luxeniveau is van topklasse. Zo beschikken de nieuwe modellen standaard over een navigatiesysteem met 25,4 cm touchscreen, draadloze Apple Carplay & Android Auto, SEAT Connect, slimme sfeerverlichting en een met leder bekleed, multifunctioneel én verwarmbaar stuur. Hightech features dragen bij aan een veilige en relaxte rijervaring. De Leon PHEV-modellen beschikken bijvoorbeeld over Predictive ACC (automatische afstand- en snelheidsregeling), parkeersensoren voor en achter, automatische inparkeerhulp en achteruitrijcamera. Side Assist met uitparkeerassistent, uitstapwaarschuwing, fileassistent, Travel Assist en Emergency Assist ronden het aanbod van rijassistentiesystemen af. 

  De krachtige en luxe Leon 1.4 TSI e-Hybrid FR PHEV Business Intense is direct leverbaar vanaf € 42.850*. (Sportstourer vanaf € 44.050*). Vier jaar garantie is altijd inbegrepen. 

  Leon ook als efficiënte MHEV

  Naast de e-Hybrid PHEV-aandrijving zijn de Leon 5-deurs en Leon Sportstourer er ook met 1.0- en 1.5 eTSI turbomotoren met efficiënte mild-hybridetechnologie. Deze techniek zorgt bijvoorbeeld dat energie die opgeslagen wordt tijdens het afremmen, gebruikt kan worden voor een extra elektrische boost bij het accelereren Alle eTSI MHEV-motoren zijn standaard voorzien van een DSG-automaat. Dat betekent kiezen: hybride rijden met of zonder stekker.

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
  project.general_error_message

  Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

  We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

   

  Uw gegevens

   

  Ik wil graag contact per:

  project.general_error_message

  Met welke auto wilt u een proefrit maken?

  We nemen snel contact op voor een afspraak.

   

  Uw gegevens

   

  Ik wil graag contact per: