Volkswagen presenteert elektrische ID. XTREME offroad concept

  • ID. XTREME concept car op basis van sportieve ID.4 GTX
  • Elektrische vierwielaangedreven offroader is krachtigste ID.-model tot nu toe

Spanning op het ID. Treffen in Locarno: Volkswagen heeft de ID. EXTREME onthuld. Een concept car voor offroad-gebruik die tijdens het evenement kon rekenen op zeer enthousiaste reacties van het publiek. Het volledig elektrische studiemodel is gebaseerd op de ID.4 GTX. Hij combineert de veelzijdigheid van een moderne SUV met de avontuurlijke eigenschappen van een stoere offroader.

De Volkswagen ID. XTREME werd speciaal ontworpen voor avontuurlijke expedities. Het resultaat is een uniek: een vierwielaangedreven offroad-voertuig met een stoere uitstraling en uitstekende prestaties. Op de achteras is een sterkere elektromotor geplaatst. De ID. EXTREME heeft 65 kW meer dan de ID.4 GTX, met een maximumvermogen van 285 kW.

Klaar voor elk avontuur

De ID. XTREME is klaar voor elk offroad-avontuur. Het opgehoogde rally-onderstel, de 18-inch offroad-wielen, de versterkte frontbalk, de aangepaste voorbumper en de via 3D-print vervaardigde spatborden geven de concept car een onverschrokken offroad-uitstraling. De dakdrager met extra LED-schijnwerpers en de aluminium bodembescherming maken de elektrische concept car geschikt voor avontuurlijke expedities buiten de gebaande paden.

Het interieur van de ID. XTREME is afgewerkt met Alcantara en oranje elementen. Het lijdt geen enkele twijfel dat de concept car duurzaam is. Als basis diende namelijk een oude testauto met een gebruikte 82 kWh-batterij.

Volkswagen presenteert de ID. XTREME op de tweede editie van het ID. Treffen in Locarno, een evenement voor fans van elektrische mobiliteit dat wel eens zou kunnen uitgroeien tot groene en duurzame tegenhanger van het GTI-treffen aan de Wörthersee in Oostenrijk. Dit jaar werd het ID. Treffen gehouden in het weekend van 6 tot en met 10 september. De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.