ID. Buzz is ‘Electric Car of the Year’ volgens Top Gear

  • Jury van Top Gear Electric Awards 2022 prijst ID. Buzz om z’n iconische design, ruime interieur en rijkwaliteiten

Precies een maand na zijn lancering is de Volkswagen ID. Buzz gekroond tot elektrische auto van het jaar tijdens de Top Gear Electric Awards 2022. De jury prees de revolutionaire Volkswagen - die later dit jaar in de verkoop gaat - vanwege zijn iconische design, binnenruimte en responsieve rijgedrag.

Ook de enorme bagageruimte, die twee keer zo groot is als die van een vergelijkbare SUV, viel in de smaak bij de redactie van het wereldberoemde automagazine. “Mensen die doen alsof ze een actieve levensstijl hebben, rijden in een SUV. Diegenen die daadwerkelijk actief zijn, gaan kiezen voor deze nieuwe bus van Volkswagen”, verklaarde Ollie Marriage, Head of Car Testing bij Top Gear. “Iedereen die we hebben gesproken tijdens deze verkiezing vond het geweldig dat het merk zijn mojo heeft teruggevonden en beoordeelde de ID. Buzz als luchtig, fris en verkwikkend. De ID. Buzz is betoverend eenvoudig en maakt ons gelukkig. Juist daarom is hij onze elektrische auto van het jaar.”

De ID. Buzz is het eerste volledig elektrische model van Volkswagen Bedrijfswagens dat is gebaseerd op het Modular Electric Drive Kit (MEB) platform. Bij de marktintroductie is hij leverbaar als personenauto met vijf zitplaatsen (ID. Buzz) of als bedrijfswagen (ID. Buzz Cargo). Cian O'Brien, Director van Volkswagen Bedrijfswagens, over de award: “We hebben alles uit de kast getrokken om een cool design te mixen met een state-of-the-art elektrische aandrijving en een minimale impact op het milieu. We zijn dan ook trots dat onze ID. Buzz, nog vóór hij op de markt komt, door Top Gear is verkozen tot hun beste elektrische auto van het jaar.”



De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.





 

Uw gegevens





 

Ik wil graag contact per:





project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.





 

Uw gegevens





 

Ik wil graag contact per: