Vernieuwde Škoda Scala en Kamiq laten zich zien

  • Updates in design én technologie voor Scala en Kamiq
  • Beide modellen met features die je verwacht bij modellen uit een hoger segment
  • Digitale wereldpremière op 1 augustus

Twee designschetsen laten zien wat de vernieuwde Škoda Scala en Kamiq in petto hebben. Beide modellen vallen direct op door hun aangescherpte, vooruitstrevende design. Daarbij krijgen ze de beschikking over nieuwe technologieën én features die je normaal alleen in hogere segmenten tegenkomt. De digitale wereldpremière van de vernieuwde de Scala en Kamiq vindt plaats op 1 augustus.

De refresh van de Škoda Scala en de Kamiq komt vier jaar nadat de hatchback en de stads-SUV werden geïntroduceerd. Zowel de Scala als de Kamiq heeft een gewijzigd front met nieuwe koplampen en een strakkere grille. Ook de achterzijde van de twee modellen is herkenbaar nieuw, onder meer dankzij de uitgeschreven modelnaam in de nieuwe huisstijl van Škoda. Bij dat alles zijn de nieuwe lichtmetalen velgen echte eyecatchers. De designwijzigingen zijn zó gekozen dat ze bij de Scala het dynamische karakter extra benadrukken en bij de Kamiq de stoere en robuuste inslag. 

Extra dynamiek voor de Scala

De vernieuwde Scala dankt zijn extra dynamische looks vooral aan de slankere koplampen, die nu doorlopen tot aan de grille. Ook de grote luchtinlaten, die worden opgesplitst door middel van een vleugelvorm in carrosseriekleur, springen direct in het oog. Dit sportieve design komt aan de achterzijde terug in de diffuser met crystalline-elementen aan weerszijden. De achterlichten ogen door hun nieuwe grafische design nóg verfijnder. 

Meer nadruk op het SUV-karakter van de Kamiq

Dankzij de update oogt de Kamiq krachtiger dan ooit. Het bovenste gedeelte van de kenmerkende gesplitste koplampen is nog slanker én scherper getekend. De grille is gegroeid en staat meer rechtop. Ook de dubbele spijlen ervan dragen bij aan de robuuste look. Het in carrosseriekleur uitgevoerde vlakke deel tussen de grille en de onderste luchtinlaten accentueert de breedte van de auto. De zilverkleurige elementen in het onderste deel van de bumper fungeren als bodembescherming. Aan de achterzijde valt de nieuwe diffuser op. Het bovenste gedeelte ervan is uitgevoerd in zwart en in de onderzijde zijn stoere zilverkleurige elementen geïntegreerd. De achterlichten hebben een nu nog meer uitgesproken L-vorm. De opvallende L-signatuur is zelfs terug te vinden in de reflectors van de lichtunits.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.