Sportieve Audi SQ8 e-tron: nu te configureren en bestellen

  • Drie elektromotoren samen goed voor 370 kW (503 pk) en 973 Nm aan trekkracht

  • Prestaties van sportwagenniveau, ruime actieradius, snelladen met 170 kW

  • Uitgebreide standaarduitrusting waarin sportiviteit en luxe samensmelten

  • SQ8 e-tron: leverbaar als SUV en Sportback

De Audi SQ8 e-tron en SQ8 Sportback e-tron zijn nu geheel naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator én te bestellen bij a-point. Het sportieve topmodel binnen het Q8 e-tron-gamma is er als SUV vanaf € 99.135* en als Sportback vanaf € 101.535*.

De SQ8 e-tron en SQ8 Sportback e-tron maken gebruik van drie elektromotoren: één voor de vooras en twee voor de achteras. Het totale vermogen bedraagt 370 kW (503 pk), tegenover een maximaal koppel maar liefst 973 Nm. Daarmee is de SQ8 e-tron goed voor prestaties van sportwagenniveau. Zo neemt de sprint van 0-100 km/u slechts 4,5 seconden in beslag. De topsnelheid is begrensd op 210 km/u. Standaard beschikken de SQ8 e-tron-modellen over quattro vierwielaandrijving met elektrische torque vectoring.

Snel laden, ruime actieradius 

De Audi SQ8 e-tron-modellen hebben een 115 kWh accupakket. Daarmee is de SUV goed voor een actieradius van 489 kilometer**, terwijl de SQ8 Sportback e-tron zelfs een maximaal bereik van 509 kilometer** heeft. Dankzij de 170 kW snellaadmogelijkheid is het forse accupakket in circa 31 minuten van 10-80% op te laden. 10 minuten laden volstaat om het rijbereik met ruim 100 kilometer te verlengen.

Luxe en sportiviteit in perfecte harmonie

Ook met de zeer uitgebreide standaarduitrusting onderstrepen de Audi SQ8 e-tron-modellen hun status als topmodel. Ze maken sportiviteit zichtbaar met onder meer gegoten 20 inch lichtmetalen velgen, aluminium accenten en S-specifieke exterieurelementen, waaronder 23 mm bredere wielkasten en een S-specifieke voor- en achterbumper. Ook het interieur ademt sportiviteit met elektrisch verstelbare en verwarmde sportstoelen met S-logo, een multifunctioneel met leer bekleed sportstuur met schakelpaddles en decoratielijsten in mat geborsteld donker aluminium. Het interieur is bekleed met een combinatie van leer en het hightech materiaal dinamica. Ook inbegrepen zijn een achteruitrijcamera, het ambiente lichtpakket, bedieningselementen in zwart glas-optiek met haptische feedback en aluminium afwerking, een opbergpakket en de verschuifbare en in hoogte verstelbare comfortmiddenarmsteun. In het Assistentiepakket Tour komen hoogwaardige rijassistentiesystemen als Adaptive Drive Assist, Adaptive Cruise Control, de fileassistent, active lane assist en meer samen.

De nieuwe Audi SQ8 e-tron en Audi SQ8 Sportback e-tron zijn nu naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator (of hier voor de SQ8 Sportback e-tron) De SQ8 e-tron is leverbaar vanaf € 99.135*, de SQ8 Sportback e-tron met zijn sportieve en elegante coupé-daklijn is er vanaf € 101.535*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.