Snelladen in hartje Berlijn dankzij nieuwe ‘Audi charging hub’

  • Vier snellaadpunten met reserveringssysteem, laadvermogen tot 320 kW

  • Audi ontwikkelt slim stroombeheer, ook voor toekomstige charging hubs

  • Hoog ‘terugkeergehalte’ bezoekers charging hubs in Nürnberg en Zürich

In navolging van Nürnberg en Zürich is in Berlijn de derde ‘Audi charging hub’ geopend. Dit laadstation is aangesloten op de bestaande infrastructuur van culinaire hotspot Frischeparadies. Voor een zo efficiënt mogelijke energievoorziening wordt in de toekomst een bufferopslag met second-life batterijen bij de Audi charging hub geïnstalleerd.

Door slim stroombeheer kan Audi de energiebehoefte verleggen naar een tijdstip waarop Frischeparadies minder energie vraagt van het stroomnetwerk en laadt het merk op die momenten de bufferopslag op. Voor deze hub wil Audi op termijn een zo efficiënt mogelijke energievoorziening ontwikkelen. Daarbij onderzoekt het merk met de vier ringen de mogelijkheden om voor een zo laag mogelijke prijs energie uit hernieuwbare bronnen in te kopen.

Bij de Audi charging hub in Berlijn wordt een bufferopslag geïnstalleerd die bestaat uit second-life batterijen uit gedemonteerde testauto’s van Audi. Deze bufferopslag wordt door het snellaadstation gebruikt wanneer het stroomnet al zwaar belast wordt. Op die manier blijft voor de gebruikers van het snellaadstation een maximum laadvermogen van 320 kW gegarandeerd, en ontstaan er op piekmomenten geen lange wachtrijen.

Loungen tijdens het laden

Gebruikers van de Audi charging hubs in Nürnberg en Zürich zijn zeer enthousiast over de laadstations. Niet alleen eigenaren van elektrisch aangedreven Audi’s kunnen hier reserveren voor een laadsessie, maar ook die van andere automerken. In december 2021 opende Audi de laadlocatie in Nürnberg, die zes snelladers telt. 70 procent van de gebruikers bezoekt de charging hub én de 200 vierkante meter grote lounge erboven met regelmaat. Gemiddeld worden dagelijks 36 laadsessies uitgevoerd, op de drukste dag tot nu toe kwamen 62 auto’s er snelladen. Ongeveer de helft van de gebruikers is Audi-rijder. Eind januari 2023 verwelkomde Audi in Nürnberg de 10.000ste bezoeker. Maar ook in Zürich neemt de vraag sterk toe. Voor Audi is dat voldoende bewijs om te kunnen concluderen dat de Audi charging hubs in stedelijke gebieden van toegevoegde waarde zijn.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: