ENYAQ COUPÉ iV: het beste van drie werelden

  • De elegantie van een coupé, het praktische van een SUV en de power van elektrisch
  • Keuze uit twee accupakketten, vier vermogensvarianten, ook vierwielaandrijving
  • Eerste elektrisch aangedreven RS-model van ŠKODA: ENYAQ COUPÉ RS iV nu bestelbaar vanaf € 58.990*
  • ENYAQ COUPÉ iV leverbaar vanaf medio 2022

ŠKODA heeft weer een coupé in het gamma. De ENYAQ COUPÉ iV combineert de kracht en de efficiency van elektrische aandrijving met een elegant design en de pluspunten van een SUV. Zowel de ENYAQ COUPÉ RS iV, het 220 kW sterke, vierwielaangedreven topmodel, als de reguliere COUPÉ komt medio dit jaar al op de markt. Binnen het brede gamma is er keuze uit twee accupakketten (62 kWh en 82 kWh) en de vermogensrange varieert van 132 kW tot 220 kW.

De ENYAQ COUPÉ iV heeft een Cw-waarde van slechts 0,234. Dat vertaalt zich ook in een ruime actieradius. Zo kan een ENYAQ COUPÉ iV 80 met volledig geladen accupakket tot wel 545 km** afleggen. De lange, aflopende daklijn is naast een belangrijke aerodynamische factor tevens hét stijlelement van de ENYAQ COUPÉ iV, ook al omdat het dak vrijwel volledig van donker getint glas is (standaard op alle uitvoeringen). De transparantie zorgt voor een extra lichte en ruimtelijke touch in het interieur. Omdat het glazen dak dunner is dan een conventioneel stalen dak, hebben ook de passagiers achterin volop hoofdruimte. Een ander bijzonder stijlkenmerk is de optionele Crystal Face, een grille met verlichte transparante spijlen en een horizontale LED-lichtstrip. Elke ENYAQ COUPÉ iV heeft standaard LED-koplampen. De ENYAQ COUPÉ RS iV heeft standaard full-LED Matrix-koplampen die het mogelijk maken om altijd met ingeschakeld grootlicht te rijden. Ook de Crystal Face is standaard op het sportieve topmodel.

De pluspunten van een SUV

De ENYAQ COUPÉ iV koppelt stijl aan maximaal gebruiksgemak. Het riante ruimteaanbod voor vijf is te danken aan de afmetingen (LxBxH: 4,65 x 1,88 x 162 m) én aan de elektrische aandrijving: het vlakke accupakket bevindt zich onder het passagierscompartiment en een traditionele middentunnel ontbreekt. Ook voor (vakantie)spullen is er volop ruimte. Met de achterbank in gebruik heeft de bagageruimte al een inhoud van 570 liter. Door de bank neer te klappen is dit te vergroten tot 1.610 liter. Met de optionele ‘virtual pedal’ opent de achterklep automatisch na een voetbeweging. De achterwielaangedreven versies van de ENYAQ COUPÉ iV mogen aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken. De uitvoeringen met vierwielaandrijving kunnen zelfs 1.200 kg aan.

De beste connectie

Het interieur van de ENYAQ COUPÉ iV is niet alleen ruim, maar ook digitaal en connected. De Digital Cockpit informeert de bestuurder via een 5,3 inch display. Een centraal geplaatst infotainment touchscreen is eveneens standaard. De bediening is eenvoudig dankzij het grote formaat (13 inch), de integratie van touch-sliders én de aanwezigheid van Laura, de digitale stemassistent. Uiteraard zijn zowel Android- als Apple-smartphones draadloos te koppelen. In de optionele phonebox zijn ze eveneens draadloos te laden. De ENYAQ COUPÉ iV is altijd online dankzij de ingebouwde e-SIM. Daardoor is er toegang tot ŠKODA online diensten, kunnen updates ‘over the air’ worden uitgevoerd en zijn (automatische) noodoproepen via e-Call mogelijk. Ook komen er on-demand functies beschikbaar. Daarmee is een ENYAQ COUPÉ iV zelfs na aankoop te upgraden met bijvoorbeeld (extra) navigatie-, assistentie- en lichtfuncties.

Minder grondstoffen

Het duurzame karakter van de ENYAQ COUPÉ iV zit hem natuurlijk in de aandrijflijn, maar het komt ook tot uiting in het materiaalgebruik. Zo is in elke ENYAQ COUPÉ iV 13,1 kg gerecyclede kunststof verwerkt, bijvoorbeeld in de stoelbekleding. Daarbij is 20% van het gebruikte glas, 40% van het staal en zelfs 60% van het gebruikte aluminium afkomstig uit recycling. Dit vermindert de druk op grondstoffen.

Maximaal veilig en heel relaxt

De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV biedt hetzelfde hoge veiligheidsniveau als de SUV-uitvoering, die bij het veiligheidsassessment van EURO NCAP al de maximale score van vijf sterren kreeg. Een breed scala aan rijassistentiesystemen maakt het rijden comfortabeler en veiliger. Travel Assist 2.5 staat voor een slimme samenwerking van de adaptieve cruise control, Adaptive Lane Assist, de file-assistent en Emergency Assist. Hiermee houdt de ENYAQ COUPÉ iV automatisch afstand tot voorliggers en blijft hij tussen de wegmarkeringen. Als het nodig is, kan dit systeem zelfs automatisch een (nood)stop uitvoeren. Front Assist kijkt altijd vooruit. Dit systeem detecteert mogelijk gevaar vroegtijdig en draagt zo bij aan het voorkomen van aanrijdingen. Exit Warning waarschuwt bij geopende deuren voor achteropkomend verkeer en met Park Assist kan de ENYAQ COUPÉ iV parkeermanoeuvres automatisch uitvoeren. Zelfs ‘Trained Parking’ is mogelijk. De bestuurder voert daarbij een veel voorkomende parkeermanoeuvre uit, waarna de ENYAQ COUPÉ iV deze onthoudt en hem vervolgens keer op keer automatisch kan uitvoeren.

Het gamma

De ENYAQ COUPÉ iV is op basis van het gewenste gebruik en persoonlijke voorkeuren eenvoudig naar eigen smaak samen te stellen. De basisuitvoering, de ENYAQ COUPÉ iV 60, beschikt over het 62 kWh accupakket in combinatie met een 132 kW sterke elektromotor en achterwielaandrijving. Vervolgens is er de ENYAQ COUPÉ iV 80 met 82 kWh accupakket en de 150 kW sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. De ENYAQ COUPÉ iV 80x beschikt ook over het 82 kWh accupakket. Dankzij een extra elektromotor op de vooras heeft hij vierwielaandrijving en komt het systeemvermogen op 195 kW. Bij deze versies is de topsnelheid begrensd op 160 km/u. Alle modellen zijn geschikt voor snelladen: maximaal 120 kW voor de versies met achterwielaandrijving en 135 kW voor de uitvoeringen met vierwielaandrijving. Zo is de 82 kWh batterij van de ENYAQ COUPÉ iV 80 in slechts 29 minuten van 10 tot 80% te laden.

De ENYAQ COUPÉ RS iV

Voor het eerst is er nu ook een elektrisch aangedreven RS-model van ŠKODA. De ENYAQ COUPÉ RS iV is uitermate sportief dankzij een systeemvermogen van 220 kW, een maximaal koppel van 460 Nm, vierwielaandrijving en een verlaagd onderstel. Hij accelereert in slechts 6,5 seconden van 0-100 km/u en de topsnelheid is begrensd op 180 km/u. Het 82 kWh accupakket is goed voor een actieradius van ruim 500 kilometer. Dankzij de 135 kW laadmogelijkheid duurt het slechts 36 minuten om het accupakket van 10-80% op te laden.

Ook de looks van het sportieve topmodel zijn typisch RS. De ENYAQ COUPÉ RS iV combineert de hightech uitstraling van de Crystal Face en de full-LED Matrix-koplampen met carrosserie-elementen in zwart, 20 inch lichtmetalen velgen (21 inch optioneel) en een diffuser achter. De RS is als enige ENYAQ COUPÉ iV leverbaar in de spectaculaire kleur Mamba Green.

Ook het RS Lounge interieur met bekleding in stof/alcantara, stiksels lime en zwarte hemelbekleding ademt pure sportiviteit. Het met leer beklede driespaaks sportstuur is multifunctioneel. Het heeft paddles voor energieterugwinning en het geeft de bestuurder toegang tot de vijf rijprogramma’s van Driving Mode Select (van Eco en Sport tot Personal).

Nu te bestellen en exclusieve preview op 26 maart

De nieuwe ENYAQ COUPÉ iV is inmiddels tot in detail naar eigen wens samen te stellen bij a-point. Hij is leverbaar vanaf € 58.990* en wordt standaard geleverd inclusief tot en met 7 jaar onderhoud. Tevens ontvangen alle kopers van een RS iV - en ook van de overige ENYAQ iV-modellen - sinds begin dit jaar bij aanschaf van hun nieuwe auto een gratis rijtraining, om nóg meer uit de elektrische prestaties van hun ENYAQ iV te halen. Als eerste de ENYAQ COUPÉ RS iV bewonderen? Meld u direct aan voor de exclusieve preview op 26 maart bij a-point.

Aanmelden

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: