ŠKODA boekt succes in Nederland

  • Sterke start voor elektrische ENYAQ iV met bijna 45.000 leveringen wereldwijd in 2021
  • ENYAQ iV in 2021 de bestverkochte elektrische auto van Nederland
  • Marktaandeel ŠKODA Nederland historisch hoog, top 5 positie in merkenranglijst

ŠKODA AUTO leverde in 2021 wereldwijd 878.200 auto’s af, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Met zo’n 45.000 leveringen in de lanceringsmarkten heeft de ENYAQ iV een succesvolle start gemaakt. De volledig elektrische SUV van ŠKODA was in 2021 de bestverkochte EV van Nederland en stond aan de basis van het historisch hoge marktaandeel van het merk.

De resultaten van ŠKODA AUTO waren wereldwijd weliswaar, vanwege de zware marktomstandigheden, lager dan gepland, maar in een groot aantal landen wist het merk de verkopen en het marktaandeel flink te laten stijgen. Zo steeg het verkoopvolume in Noorwegen (+36.9%), Ierland (+21.8%) en Spanje (+17%). De grootste groeimarkt voor ŠKODA AUTO in 2021 was India. Mede vanwege de lancering van de nieuwe KUSHAQ stegen de verkopen daar in totaal met 108,9%. De top drie van de in 2021 meest verkochte modellen bestaat uit de OCTAVIA (200.800 exemplaren), de KAMIQ (120.700) en de KAROQ (119.200).

ŠKODA in Nederland: flinke verkoopstijging en ENYAQ iV bestverkochte EV

Ook in Nederland liet ŠKODA sterke resultaten zien. De Nederlandse automarkt daalde in 2021 met 9,2% terwijl de verkopen van ŠKODA met maar liefst 22,4% stegen. Het marktaandeel van ŠKODA in Nederland was met 6,3% historisch hoog, waarmee het tot de 5 grootste automerken behoorde. De vorig jaar geïntroduceerde ENYAQ iV bestormde de markt en was niet alleen de bestverkochte elektrische auto van Nederland, maar haalde ook de top 5 van meest succesvolle auto’s overall. ŠKODA trekt eind deze maand het doek van de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV, waarmee de line-up van de zeer gewilde elektrische SUV verder wordt uitgebreid. 

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO over het afgelopen jaar: “2021 was een van de meest uitdagende jaren in de geschiedenis van ŠKODA AUTO. De COVID-19-pandemie en het tekort aan halfgeleiders hebben onze wereldwijde groei aanzienlijk vertraagd. Dankzij de flexibiliteit en vindingrijkheid van het ŠKODA-team en partners, zijn we erin geslaagd om wereldwijd toch een goed resultaat te behalen. We verwachten dat het aanbod van halfgeleiders in de tweede helft van het jaar geleidelijk zal versoepelen en we kijken dan ook met veel vertrouwen vooruit.”

Ontdek de modellen van ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: