Audi opent nieuw R&D-centrum in Beijing

  • Focus op ontwikkeling van marktspecifieke technologieën in en voor China
  • Technologische roadmap voor China richt zich op slimme cockpits, gebruikersinterfaces, connectiviteitsdiensten, elektrische platformen en rijhulpsystemen

  Audi vergroot zijn ontwikkelingscapaciteiten in China door de R&D-activiteiten in de regio aanzienlijk te intensiveren. Daarnaast breidt het merk ook het Audi China R&D-team aanzienlijk uit. De opening van het nieuwe Audi China Building, bijna tien jaar na de opening van het vorige onderkomen, is een belangrijke mijlpaal in de meer dan drie decennia lange historie van Audi in China. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie onderstreept het merk zijn toewijding aan verdere onderzoeks- en productiecapaciteiten in het land. Het state-of-the-art R&D-gebouw wordt de belangrijkste innovatiemotor voor de volgende generatie Audi-technologieën.

  Met het vergrote R&D-team geeft Audi China vol gas om zijn lokale R&D-activiteiten in de markt verder uit te breiden. In nauwe samenwerking met Audi AG investeert Audi China systematisch in slimme cockpittechnologieën en displayconcepten, intelligente spraakbesturingssystemen en oplossingen op het gebied van connectiviteit. Het ontwikkelingsteam werkt ook aan nieuwe gebruikersinterfaces en autodesigns die speciaal voor de Chinese markt bedoeld zijn. Daarnaast ontwikkelen de R&D-teams in China en Duitsland gezamenlijk nieuwe productfeatures voor nieuwe elektrische platforms, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen en geautomatiseerde rijsystemen.

  “Het nieuwe R&D-centrum in Beijing en de Audi FAW NEV Company in Changchun zijn duidelijke voorbeelden van de transformatie van Audi’s activiteiten in China. Met beide projecten spelen we in op marktbepalende trends in de Chinese automarkt: elektrificatie, digitalisering en duurzaamheid”, verklaart Audi AG CEO Markus Duesmann. “Het nieuwe R&D-gebouw in Beijing is het jongste bewijs voor onze ‘in China for China’-benadering”, voegt president van Audi China Jürgen Unser toe. “Met de verhuizing en uitbreiding van ons ontwikkelteam hebben we een ijzersterke basis gelegd voor de volgende generatie premiumproducten en -technologieën.”

  State-of-the-art omgeving

  Het nieuwe Audi China Building, gelegen in het hart van Beijing’s North Central Business District, is het belangrijkste ontwikkelingscentrum voor Audi in China en de thuisbasis van zeven verschillende R&D-afdelingen voor voertuigontwikkeling. Het beslaat meer dan 6.000 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen. In een speciale ruimte gebruikt Audi Design China geavanceerde digitale tools, zoals VR-headsets en digitale tekentablets om de autodesigns van de toekomst te creëren. Het gebouw bevat tevens twee werkplaatsen en een designlab, een elektronicalab en een showroom die publiek toegankelijk is.

  In China vóór China

  Audi heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van producten en technologieën die specifiek voor de Chinese markt bedoeld zijn. Gelijktijdig met de oprichting van Audi China in 2009 werd de lokale R&D-afdeling formeel een volledig geïntegreerde satelliet van de technische ontwikkelingsafdeling van Audi AG in Ingolstadt. In de loop der jaren zijn de verantwoordelijkheden van de R&D-afdeling van Audi China gestaag gegroeid. Met het nieuwe R&D-centrum in Beijing bouwt Audi verder aan zijn wereldwijde ontwikkelingsnetwerk, dat ook vestigingen in Duitsland, Hongarije en Mexico heeft, plus designstudio's in de VS en China.

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.