Audi nu al van start in virtuele Formule 1

  • Audi F1 showcar nu al in officiële videogame EA SPORTS F1® 22
  • Beschikbaar voor PlayStation, Xbox en PC

Racefans moeten tot 2026 geduld hebben voor Audi’s debuut in de Formule 1. In de virtuele F1-wereld is het wachten echter al voorbij: in de officiële videogame EA SPORTS F1® 22 van Codemasters staat Audi nu al op de startgrid.

Eind augustus, voorafgaand aan de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps, presenteerde Audi zijn toekomstplannen voor de Formule 1. Gelijktijdig zag een showcar in speciale introductie-kleurstelling het levenslicht. Deze bolide werd door EA SPORTS en Codemasters tot in het kleinste detail gedigitaliseerd en opgenomen in de update van de videogame F1® 22.

Titelkandidaat

EA SPORTS geeft F1® 22 uit voor PlayStation, Xbox en (ook in VR) de PC. Alle bestaande teams, coureurs en circuits zijn in de game te selecteren. “In F1® 22 van EA SPORTS is Audi nu al titelkandidaat”, aldus Paul Jear, F1 Senior Franchise Director bij Codemasters.

Synthetische brandstof

Samen met de Zwitserse constructeur Sauber verschijnt Audi in 2026 aan de start van het FIA Formule 1 WK. De eerste tests staan voor 2025 gepland. Audi ontwikkelt zijn eigen power unit in Neuburg an der Donau, geheel volgens de reglementen van 2026. Daarmee maakt de koningsklasse van de autosport op het gebied van duurzaamheid een enorme sprong voorwaarts, met efficiëntere power units, een hoger elektrisch vermogen en de toepassing van CO2-neutrale synthetische brandstof. 

Voor meer informatie over F1® 22: https://www.ea.com/games/f1/f1-22 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: