Audi lanceert VR-entertainmentsysteem op CES 2023

  • ‘Audi presenteert definitieve versie van holoride op CES in Las Vegas
  • Exclusieve preview van VR-game ‘Pixel Ripped 1995: On The Road’
  • Audi op CES 2023 te bezoeken op CARIAD-paviljoen

In 2019 kondigde Audi op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aan zijn modellen te transformeren tot ‘belevingswerelden’ voor virtual reality. Sinds deze zomer is een groot aantal Audi-modellen voorbereid op holoride. Alle mogelijkheden van het systeem worden van 4 tot en met 6 januari gepresenteerd op de CES 2023.

Audi is het eerste automerk dat holoride VR-entertainment gaat aanbieden. Tijdens de CES 2023 kunnen bezoekers vanaf de achterbank van een Audi e-tron of Audi e-tron Sportback kennismaken met holoride via ‘experience rides’. Daarbij wordt de omgeving van de auto een virtuele belevingswereld en verandert de auto in een ruimteschip. Door holoride’s ‘Elastic Content’ reageert de virtuele omgeving automatisch op de bewegingen van de auto, de reistijd en de gekozen route. Doordat de visuele en tastbare beleving van de gebruiker synchroon lopen, wordt wagenziekte voorkomen.

Bekijk de video

In-car entertainment geherdefinieerd

In 2019 toonde Audi voor het eerst VR- (virtual reality) en XR- (extended reality) technologie voor de passagiers achterin. De technologie werd verfijnd door tech-entertainment startup holoride. Sinds het najaar is het nieuwe systeem in Duitsland leverbaar, vanaf 2023 volgen meer Europese landen. “Met holoride herdefiniëren we onze in-car entertainment”, verklaart Giorgio Delucchi, hoofd Digital Experience/Business bij Audi. “Digitalisatie wordt een essentieel aspect van de toekomstige interieurbeleving, waarin leef- en werkruimte samenkomen.”

Diverse Audi-modellen voorbereid op holoride

Om holoride te ervaren, hebben de passagiers achterin de beschikking over een VR-headset die draadloos via Bluetooth Low Energy (BLE) met de auto wordt gekoppeld. Modellen die zijn voorbereid op holoride zijn de A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, Q8 e-tron, Audi e-tron, e-tron Sportback en e-tron GT. Holoride bevat twee blockbuster-games en gevarieerde interactieve content. 

Op de CES 2023 wordt Audi vertegenwoordigd door CARIAD, de automotive software-tak van de Volkswagen Groep. CARIAD toont diverse innovaties die onder meer samen met Audi zijn ontwikkeld.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.