Audi integreert YouTube in groot aantal modellen

  • Livestreams bekijken, nieuws volgen en genieten van videocontent tijdens (laad)pauzes
  • Infotainmentsysteem Audi zorgt voor naadloze entertainment-ervaring

Audi integreert YouTube, 's werelds grootste videoplatform, in de infotainmentsystemen van een groot aantal modellen. De YouTube-app is binnenkort rechtstreeks in de Multimedia Interface (MMI) van de auto te gebruiken.

Audi heeft samen met CARIAD, de software-tak van de Volkswagen Groep, en partner HARMAN Ignite een geheel nieuwe app-store ontwikkeld die Audi-rijders toegang biedt tot een groot aantal populaire apps op het gebied van muziek, video, gaming, navigatie, parkeren en opladen, weer en nieuws. Apps zoals YouTube worden met deze nieuwe technologie voortaan direct in het MMI-systeem van Audi toegankelijk – zonder een omweg via een smartphone.

Gemak en entertainment tijdens laadstops 

Of het nu gaat om laadstops of pauzes, met de livestreams en andere content van populaire YouTubers kan nu iedereen in de auto het meeste uit zijn tijd halen. De app werkt net als de reguliere YouTube-app op een smartphone. Om aan de hoge veiligheidseisen van Audi te voldoen, kunnen inzittenden alleen video's afspelen als de auto geparkeerd staat. Audi-rijders hebben ook toegang tot functies zoals YouTube Premium met advertentievrije content.

De nieuwe Audi app-store: continue groeiend

YouTube is het eerste videoplatform dat kan worden gebruikt via de nieuwe native app-store van Audi. Het merk wil met het nieuwe platform een open ecosysteem van populaire apps aanbieden om van de auto een slimme metgezel te maken. De app-store is optioneel af-fabriek beschikbaar voor de Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron en Audi e-tron GT, uitgerust met de nieuwste hard- en software van het modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie (MIB 3).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.