Kan ik een elektrische auto privé leasen?

Elektrisch rijden wordt voor Nederlandse consumenten steeds interessanter. Niet alleen is het aanbod de afgelopen jaren flink gegroeid, maar ook hebben we in Nederland een breed netwerk aan laadpunten. Daarnaast wordt elektrisch rijden door de overheid ook steeds aantrekkelijker gemaakt. Is het dan tijd om over te stappen op een elektrische lease auto? 
Om kort antwoord te geven op de vraag: ja u kunt een elektrische auto privé leasen. Bij a-point kunt u verschillende elektrische auto’s privé leasen. En dat is interessanter dan u denkt.

Waarom een elektrische auto privé leasen?

Veel mensen twijfelen nog over de aanschaf van een elektrische auto. Met name omdat de elektrische auto nog als ‘duurder’ wordt gezien in de aanschaf dan een auto met een benzine of dieselmotor. Daar komt nog bij dat de restwaarde van een elektrische auto nog onzeker is. Deze factoren spelen geen rol bij het privé leasen van elektrische auto. Als consument hoeft u zich geen zorgen te maken over zaken zoals aanschaf en restwaarde. Deze komen voor de rekening van de leasemaatschappij. Met een privé lease elektrische auto van a-point rijdt u elektrisch voor een vast maandelijks leasetarief. U hoeft er alleen voor te zorgen dat de auto wordt opgeladen en wij regelen de rest, waaronder de verzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie en onderhoud. Eenvoudiger kan bijna niet!

Wat kost een elektrische auto privé leasen?

Elektrische auto’s zijn in aanschaf vaak duurder dan brandstofauto’s, maar hebben lagere gebruikskosten. Aangezien we het hier over privé lease hebben, vallen de kosten van aanschaf, onderhoud en belastingen af. Waar we wel naar kunnen kijken is het maandelijkse leasetarief en de kosten voor het opladen.

Is een elektrische auto privé leasen voordelig?

Bij het privé leasen van een auto zijn de grootste kosten, naast het maandelijkse leasebedrag, de brandstofkosten. Bij een elektrische auto verdwijnen deze kostengrotendeels aangezien je geen benzine of diesel hoeft te tanken. Elektriciteit is per kilometer over het algemeen een stuk goedkoper dan benzine. Het is dus moeilijk om voordeliger te rijden dan een elektrische auto leasen.

 

Leasetarief

Het leasetarief is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Het merk en model van de auto
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
  • De looptijd van uw leasecontract
  • Eventuele aanvullende opties


Meer over privé leasen bij a-point

Laden

Een elektrische auto moet regelmatig worden opgeladen. Dit kan bij een laadpaal of snellaadpaal met een laadpas. De voordeligste manier om uw elektrische auto op te laden is door hem thuis aan een eigen laadpaal te koppelen. U betaalt dan het thuistarief dat gemiddeld lager ligt dan de prijs die u betaalt bij openbare laadpunten. 


Meer over laden bij a-point

De voordelen van een elektrische auto privé leasen bij a-point

  • Vast maandbedrag inclusief allriskverzekering en motorrijtuigenbelasting
  • Geen omkijken meer naar afschrijving, bijtelling, reparatie en onderhoud
  • Leasen onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease
  • Vervangend vervoer na 24 uur
  • Alleen nog laden en u kunt rijden

Deze elektrische auto’s kunt u privé leasen bij a-point

Volkswagen

Volkswagen ID.3

Offerte aanvragen


Volkswagen ID.4

Offerte aanvragen


Volkswagen ID.5

Offerte aanvragen


Audi

Audi Q4 e-tron

Offerte aanvragen


Audi e-tron

Offerte aanvragen


Audi Q4 Sportback e-tron

Offerte aanvragen


Audi e-tron Sportback

Offerte aanvragen


Škoda

Škoda ENYAQ iV

Offerte aanvragen


Škoda ENYAQ COUPÉ iV

Offerte aanvragen


*Dit zijn auto’s uit het gamma van Privé Lease auto’s bij a-point op het moment van publicatie informeer naar de actuele beschikbare voorraad.