Alles over Privé Lease bij a-point

Privé Lease is eenvoudig, overzichtelijk en voordelig. Voor een aantrekkelijk en vast tarief heeft u zekerheid over al uw autokosten. Binnen het complete leasepakket regelen wij alles. Onbezorgd in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Met Privé Lease weet u altijd waar u aan toe bent. Wij regelen onderhoud, wegenbelasting en verzekering. U hoeft alleen nog maar te tanken. Benieuwd wat Privé Lease inhoudt en of het voor u interessant is? Wij leggen het uit!

Wat is Privé Lease?

Privé Lease is een constructie waarbij u als particulier een nieuwe auto rijdt tegen een vast maandbedrag. Naast de brandstofkosten, mogelijke verkeersboetes en parkeerkosten zijn alle kosten die u normaal gesproken aan een auto heeft, bij het maandbedrag inbegrepen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over zaken zoals het onderhoud van de auto en de verzekering hiervan. De looptijd van uw leasecontract bepaalt u zelf wanneer u deze afsluit. Bij a-point heeft u de keuze uit een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden.

Privé Lease is vergelijkbaar met een telefoonabonnement. De belbundel kan vergeleken worden met het jaarkilometrage en de abonnementskosten met het maandbedrag van de auto. Bij een telefoonabonnement hoort een telefoon, bij Privé Lease een nieuwe auto. Privé Lease omvat alle kosten, u hoeft alleen nog maar te tanken of laden.

Ontdek Privé Lease bij a-point

Hoe werkt Privé Lease bij a-point?

Een Privé Lease-aanvraag bij a-point gaat als volgt:

 1. Kies uw favoriete auto uit via onze website
 2. Selecteer de opties en uitvoering die u wilt hebben
 3. Bepaal de looptijd en het aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden
 4. Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvende offerte of maak een afspraak voor een proefrit
 5. Wij nemen contact met u op om uw aanvraag te bespreken
 6. U levert benodigde documenten aan
 7. We beoordelen uw documenten en geven — indien alles goed is — definitief akkoord, waarna u een contract ontvangt dat u getekend naar ons terugstuurt
 8. Gas erop, uw nieuwe lease auto komt eraan!

Waarom een auto privé leasen?

De voordelen bij Privé Lease zijn in principe hetzelfde als bij zakelijke lease: de auto is en blijft eigendom van de leasemaatschappij die zorgt voor het onderhoud, verzekering, eventuele schadeafhandeling en wegenbelasting. Ook bijkomende zaken zoals pechhulp en vervangend vervoer zijn bij a-point onderdeel van het leasecontract. Het voordeel hiervan voor u als consument is dat u een duidelijk overzicht heeft van hoeveel u per maand kwijt bent aan uw auto.  Elk jaar kiezen meer consumenten voor privé leasen. Ondanks uitdagingen in de beschikbaarheid van nieuwe auto’s blijft het aantal privé lease auto’s in Nederland groeien. 


Het is voor veel consumenten erg aantrekkelijk om zich geen zorgen hoeven te maken over de onderhoudskosten van een auto. Daarnaast is voor een vast maandbedrag rijden in een nieuwe en zuinige auto ook een groot pluspunt. Als de auto na de contractperiode wordt ingeleverd, bestaat de zorg niet of de auto verkocht kan worden en voor welk bedrag. Er kan bij verlenging van het contract gewoon weer in een nieuwe auto worden gestapt. Dit betekent geen risico en geen grote investering.

De voordelen van Privé Lease bij a-point

Privé leasen bij a-point is eenvoudig, overzichtelijk en voordelig. Voor een aantrekkelijk en vast maandbedrag heeft u geen omkijken naar afschrijving, bijtelling, verzekering, reparatie, wegenbelasting en onderhoud. U hoeft alleen nog te tanken. U kunt voor onderhoud aan uw lease auto via Volkswagen Pon Financial Services bij a-point terecht. Zo is alles onder één dak geregeld en heeft u één aanspreekpunt. Wel zo makkelijk!

Wat zijn de kosten van Privé Lease?

De kosten van Privé Lease betaalt u middels een vast bedrag per maand. Dit kan bij a-point variëren van € 300 tot € 3.500 euro per maand. De prijs is afhankelijk van het model auto dat u kiest, de uitvoering en mogelijke extra opties. Het bedrag dat u maandelijks betaalt voor een Privé Lease auto is daarnaast ook afhankelijk van de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.

Verschillen Privé Lease en Financial Lease

Bij een financial leasecontract blijft de leaseauto eigendom van de leasemaatschappij totdat de laatste factuur is betaald, maar ligt het economisch eigendom intussen bij de klant. Financial Lease richt zich op (startende) ondernemers, zzp’ers en mkb’ers. Financial Lease zorgt ervoor dat ondernemers een auto kunnen aanschaffen voor de onderneming, zonder hiervoor een grote investering te hoeven doen. De bank financiert de totale aanschafwaarde van de auto (exclusief de btw) en met Financial Lease als leasevorm betaalt de ondernemer de auto af aan de bank. Het belangrijkste verschil tussen Privé Lease en Financial Lease is dat Financial Lease is gericht op ondernemers, zzp’ers en mkb’ers i.p.v. op consumenten.

Verschillen Privé Lease en Short Lease

Shortlease is een leasecontract voor een auto van meer dan 30 dagen (en meestal minder dan 2 jaar). Deze leasevorm is handig wanneer u tijdelijk een (andere) auto nodig heeft. In tegenstelling tot een vast leasecontract, is Short Lease flexibel en eerder op te zeggen. Het grote verschil met Privé Lease is dat door de korte looptijd het maandelijkse leasetarief bij Short Lease een hoger is dan bij Privé Lease. 

Verschillen Privé Lease en zakelijke lease

Zakelijke Lease komt veel overeen Privé Lease. Er is een vast maandbedrag, geen onverwachte onderhoudskosten en altijd vervangend vervoer. Bij een zakelijke leaseauto betaalt u echter wel bijtelling. Als zakelijke leaserijder betaalt u enkel de bijtelling en dat maakt zakelijk leasen interessant, want u kunt zomaar uitkomen op een maandelijks bijtellingsbedrag van minder dan honderd euro. De werkgever betaalt dan de kosten voor de auto. Het grote verschil met Privé Lease is natuurlijk dat deze leasevorm is gericht op zakelijke rijders i.p.v. op particulieren zoals bij Privé Lease.


Meer over zakelijke lease

Privé lease bij a-point

 • Vast maandbedrag inclusief allriskverzekering en motorrijtuigenbelasting
 • Geen omkijken meer naar afschrijving, bijtelling, reparatie en onderhoud
 • Leasen onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease
 • Vervangend vervoer na 24 uur
 • Alleen nog tanken of laden en u kunt rijden

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience