Alles over Zakelijke Lease bij a-point

Zakelijke Lease kan een ideale uitkomst zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een passende mobiliteitsoplossing. Er zijn verschillende zaken om te overwegen bij het selecteren van een passend zakelijk leasecontract. Als officieel merkdealer is a-point lease gespecialiseerd in het leveren van zakelijke leaseauto’s van Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens. We helpen graag bij het selecteren van mobiliteitsoplossingen voor uw bedrijf. Benieuwd wat zakelijke lease inhoudt en of het interessant is voor uw bedrijf? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over Zakelijke Lease bij a-point.

Wat is Zakelijke Lease?

Zakelijk leasen kunt u vergelijken met het huren van een auto voor een langere periode. De leasemaatschappij koopt de auto en uw bedrijf betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik hiervan. In feite ‘huurt’ u dus voor een langere periode een geheel nieuwe auto op naam van uw bedrijf. In het leasecontract worden zaken opgenomen zoals de duur van het contract, de leasevorm die wordt gehanteerd, het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en het maandelijkse bedrag dat moet worden afgedragen aan de leasemaatschappij. De kosten voor het periodiek onderhoud en mogelijke reparaties vallen over het algemeen binnen het maandbedrag van het leasecontract. De berijder van de auto kan bij a-point terecht voor onderhoud en reparatie. De kosten voor het tanken/opladen van de auto zijn wel voor rekening van het bedrijf. 

Zakelijke leasevormen

Er bestaan verschillende zakelijke leasevormen die zich richten op verschillende typen ondernemers. Hieronder een kort overzicht van verschillende zakelijke leasevormen.

Operational Lease

Operational Lease is een populaire leasevorm onder ondernemers, omdat hiermee een betere balansverhouding mogelijk is. Wilt u bijvoorbeeld een bedrijfsauto leasen en heeft u deze liever niet op de balans staan? Dan is in dit geval Operational Lease de beste optie. Bij een Operational Lease huurt u de bedrijfsauto van de leasemaatschappij en ligt zowel het juridisch als economisch eigendom bij hen. Aan het einde van de leaseperiode heeft u de mogelijkheid om het eigendom over te nemen en kan uw bedrijf eigenaar worden van de bedrijfsauto.

Voordelen Operational Lease

 • Auto niet op de balans, alleen gebruikskosten
 • Voor personenauto’s en (opbouw)bedrijfswagens
 • Inclusief onderhoud, service en vervangend vervoer
 • Inclusief afschrijving, rente en houderschapsbelasting
 • Standaard met Allriskverzekering
 • Compleet wagenparkbeheer

Flexible Lease

Bij Flexible Lease ligt de focus op flexibiliteit in het leasecontract. Uw bedrijf ontvangt alle voordelen van Zakelijke Lease, alleen dan met een flexibele looptijd. Na 12 maanden kunt u met Flexible Lease de auto inleveren en het leasecontract kosteloos ontbinden. Met Flexible Lease heeft uw bedrijf voldoende flexibiliteit, zonder lange-termijnverplichting.

Voordelen Flexible Lease

 • Voor een vast maandbedrag alles geregeld
 • Flexibiliteit zonder lange-termijnverplichting
 • Beschikbaar voor alle merken van a-point
 • Mogelijkheid om auto na 12 maanden kosteloos in te leveren
 • Auto niet op de balans voor betere liquiditeit
 • Een vorm van Full Operational Lease

Short Lease

Short Lease is een zakelijke leaseovereenkomst voor een korte periode en is dé oplossing voor tijdelijke mobiliteit. Short Lease geeft de mogelijkheid tot flexibele contracten van tussen 12 en 24 maanden. Bij een shortleasecontract worden de voordelen van een leasecontract gecombineerd met de vrijblijvendheid van een tijdelijk huurcontract. Met een shortleasecontract hoeft u geen grote investering vooraf te doen en kunnen uw medewerkers snel in een nieuwe auto rijden. U kunt uw wagenpark zo precies afstemmen op de mobiliteitswensen van uw onderneming.

Sale & Lease Back

Sale & Lease back houdt in dat u een Operational Lease overeenkomst afsluit voor de (bedrijfs)auto waar u nu in rijdt. De auto zelf komt niet op de balans. Hierdoor krijgt u meer financiële ruimte beschikbaar voor uw onderneming. Bij deze leaseconstructie Aan het eind van het leasecontract kan uw bedrijf de auto eventueel overnemen voor de marktwaarde. Hierdoor genereert u extra liquide middelen die kunnen worden ingezet om te investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf. Allemaal terwijl u in uw eigen auto kunt blijven rijden.

Zo werkt Sale & Lease Back bij a-point

 1. U verkoopt uw huidige wagenpark aan a-point Lease
 2. Wij betalen hiervoor in veel gevallen uw huidige boekwaarde
 3. U ontvangt het bedrag als extra werkkapitaal
 4. U leaset het wagenpark bij ons door voor een vast maandbedrag
 5. U versterkt direct de liquiditeitspositie van uw bedrijf

Voordelen Sale & Lease Back

 • Meer financiële ruimte
 • Verbetering van uw liquiditeit en solvabiliteit
 • Meer tijd en focus op uw eigen bedrijfsvoering
 • Operationeel beheer en risico’s uitbesteed aan a-point Lease
 • Volledige ontzorging

Stock Lease

Met Stock Lease rijdt u een leaseauto die vroegtijdig is ingeleverd of een goed onderhouden occasion. Deze auto’s zijn in perfecte staat en zijn maximaal 25 maanden jong. Zo kunt u direct wegrijden met uw nieuwe leaseauto, zonder dat u te maken krijgt met lange wachttijden.

Voordelen Stock Lease

 • Direct leasen, direct rijden
 • Ideaal voor werknemers met een tijdelijk contract
 • Goed onderhouden auto’s, altijd jonger dan 25 maanden
 • Kortere looptijd
 • Soepele acceptatievoorwaarden

Waarom een auto zakelijk leasen?

Zakelijke Lease kan een ideale uitkomst zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een mobiliteitsoplossing. Bent u op zoek naar een bedrijfswagen voor uw volgende klus of een passende auto om klanten mee te bezoeken, maar wilt u geen grote investering doen? Dan is Zakelijke Lease dé oplossing. Bij zakelijk leasen stappen u en uw medewerkers direct in een nieuwe auto. Afhankelijk van de leasevorm, neemt uw bedrijf de auto in gebruik of wordt de eigenaar hiervan. Het grote voordeel van leasen is dat u het aanschafbedrag niet in één keer betaalt, maar deze maandelijks afdraagt aan de leasemaatschappij. Dat laat voldoende financiële ruimte vrij voor andere investeringen die uw onderneming helpen groeien.

De voordelen van zakelijk leasen bij a-point

 • Zeer scherpe leasetarieven
 • Alles onder één dak bij de merkdealer
 • Persoonlijke aandacht
 • Overzicht in uw maandelijkse kosten
 • Professioneel maatwerk
 • Standaard o.a. met verzekering, onderhoud, afschrijving en belasting

Verschillen zakelijke lease en Privé Lease

Zakelijke Lease komt veel overeen Privé Lease. Er is een vast maandbedrag, geen onverwachte onderhoudskosten en altijd vervangend vervoer. Bij een zakelijke leaseauto betaalt u echter wel bijtelling. Als zakelijke leaserijder betaalt u enkel de bijtelling en dat maakt zakelijk leasen interessant, want u kunt zomaar uitkomen op een maandelijks bijtellingsbedrag van minder dan honderd euro. De werkgever betaalt dan de kosten voor de auto. Het grote verschil met Privé Lease is natuurlijk dat deze leasevorm is gericht op zakelijke rijders i.p.v. op particulieren zoals bij Privé Lease.


Meer over privé lease

Onze zakelijke leasetoppers

Bekijk onze zakelijke leasetoppers

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience