5 tips voor een fantastische autovakantie deze zomer

De vakantieperiode is weer aangebroken en met de drukte op de luchthavens zal een deel van Nederland ervoor kiezen om dit jaar met de auto op pad te gaan. Wilt u ook veilig en ontspannen op vakantie met de auto? Neem dan voordat u vertrekt onze 5 autovakantie tips door. Dan weet u zeker dat niets uw fantastische autovakantie in de weg staat!

1. Wees voorbereid op tanken in het buitenland

Gedurende de reis zult u ergens richting uw vakantiebestemming moeten stoppen om de brandstof van uw auto bij te vullen. Neemt u dan Essence of gazoil? In het buitenland hebben brandstoffen een andere naam dan Nederland. Zoek van tevoren uit welke brandstof u nodig heeft en waar op de route u het beste kunt tanken. U kunt altijd nog deze lijst van de ANWB raadplegen. Rijdt u elektrisch? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet ieder land een uitgebreid netwerk van laadstations zoals Nederland heeft. Plan dus goed vooruit zodat u niet langs de weg komt te staan met een lege accu

2. Houd de actuele verkeerssituatie in de gaten

Niets is vervelender dan vlak voor de vakantiepret vastzitten in de file. Check daarom voordat u vertrekt de actuele verkeerssituatie en probeer drukte zo veel mogelijk te mijden. Vertrek bijvoorbeeld niet op de welbekende ‘zwarte zaterdag’, dat kan al snel een hoop vakantie-uren schelen!

3. Houd rekening met de milieuzones van uw vakantiebestemming

Veel Europese steden hebben de afgelopen jaren milieuzones ingevoerd. Dit is om de vervuiling van motorvoertuigen binnen bepaalde gebieden te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Om de stad in te mogen heeft u bijvoorbeeld een vignet of milieusticker nodig. Heeft u dit niet? Dan riskeert u een stevige boete. Check daarom voor vertrek goed welke regels gelden in uw land van bestemming en tref de nodige voorbereidingen.

4. Update uw navigatiesysteem

Dit onderdeel van de voorbereiding wordt door velen nog wel eens vergeten: het updaten van uw navigatiesysteem. Het wegennet van zowel Nederland als het buitenland verandert elke dag. Er komen en verdwijnen elke dag wegen, rotondes en straten. Daarom is het cruciaal om uw navigatiesysteem up-to-date te houden.

5. Laat een zomercheck verrichten

Is uw auto klaar voor de zomer? Werkt de airco goed? Zijn alle vloeistoffen op peil? Is de bandenspanning op niveau? Zijn de remmen nog goed? Wanneer u onderweg bent wilt u natuurlijk niet langs de weg komen te staan. Laat daarom uw auto voorafgaand de vakantie controleren. U kunt bij a-point terecht voor een zomercheck van uw auto. Maak vandaag nog een afspraak!