APK Volkswagen

Tijdens de APK worden alle belangrijke onderdelen van uw auto nagekeken. Wij kunnen de APK uitstekend voor u uitvoeren! Het is raadzaam om uw APK te combineren met een grote onderhoudsbeurt bij één van onze Volkswagen vestigingen. Voor Volkswagen-inclusief leden is de APK dan gratis.

Tip

U kunt uw Volkswagen tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd.

Wettelijk verplicht

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto een APK moet ondergaan hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof.

Wanneer APK uitvoeren?

Leeftijd Volkswagen Brandstof Wanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel of gas Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

APK voor maar € 30,-

Voor Volkswagens met een benzine- of dieselmotor betaalt u slechts € 30,- (all-in) voor uw APK. De wettelijke afmeldkosten van € 4,15 zijn hierbij inbegrepen. Tijdens de APK worden alle belangrijke onderdelen van uw auto nagekeken. Wij kunnen de APK uitstekend voor u uitvoeren, we kennen uw auto immers als geen ander.