Duurzaamheid

Duurzaam duurt het langst

Duurzame mobiliteit mogelijk maken met een toekomstbestendig bedrijf. Dat is duurzaamheid volgens a-point. We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op mens, milieu en maatschappij. In alle onderdelen en processen van ons bedrijf zoeken we daarom naar mogelijkheden om voor de duurzaamste optie te kiezen. Dat doen we samen met collega’s, leveranciers en klanten. In de eerste plaats omdat we dat zelf belangrijk vinden. Maar ook omdat deze inspanningen passen bij de betrokken partner in duurzame mobiliteit die we willen zijn.

Duurzame genen

A-point heeft haar duurzame ambities niet van een vreemde. Voor moederbedrijf Pon is duurzaam ondernemen namelijk een van de pijlers van de strategie met de naam ‘We move you to a better world’. En ook Volkswagen AG heeft duurzaamheid gepromoveerd tot speerpunt. Onder de noemer ‘Way to zero’ wil de fabrikant van Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA in 2050 een volledig CO2-neutraal bedrijf zijn.

Lees hier meer over Pon en duurzaamheid.

Lees hier meer over Volkswagen Way to zero.

Keurmerk voor alle vestigingen

A-point heeft als een van de weinige grote dealers een Erkend Duurzaam Plus certificaat voor alle vestigingen. Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. Voor deze certificering zijn we door onafhankelijke specialisten onder andere getoetst op personeelsbeleid, CO2-voetafdruk, energiegebruik en bedrijfsprocessen. Door het behalen van het Erkend Duurzaam Plus certificaat voldoet A-Point automatisch aan de verplichte Energy Efficiency Audit (EED). Lees hier meer over Erkend Duurzaam.

Showroom onder stroom

A-point omarmt de overgang naar elektrisch rijden. Als merkdealer van Volkswagen AG hebben we nu al een groot aanbod elektrische auto’s. Van volledig elektrisch tot hybride-uitvoeringen. Daarnaast adviseren we graag over laadoplossingen en de installatie ervan. Ook voor klanten die de overstap nu nog niet willen maken, biedt a-point tal van duurzame keuzes. Van betrouwbare occasions, zuinige bedrijfswagens, gerecyclede interieurbekleding tot elektrische auto’s en leasefietsen.

CO2-neutrale bedrijfsvoering

Net als moederbedrijf Pon volgt a-point een CO2-neutrale strategie. Het doel: alle eigen activiteiten uitvoeren zonder CO2-voetafadruk. Om dit te bereiken, hebben we honderden zonnepanelen geplaatst op onze vestigingen in Amsterdam en Almere. En sinds 2020 vullen we die zonne-energie aan met 100% windenergie van Pon Energie. Grootschalige toepassing van ledverlichting in showrooms en werkplaatsen zorgt ervoor dat onze energievraag laag blijft. En ook het terugdringen van afval- en reststromen, een ruildelenprogramma om recycling te bevorderen en regelmatig overleg met leveranciers over duurzame alternatieven werken toe naar de stip op de horizon.

De duurzame mens

Bij duurzame bedrijfsvoering hoort ook aandacht voor de mens. Sterker nog: zonder vitale collega’s geen vitaal bedrijf. Het Pon Vitality-programma stimuleert medewerkers van a-point om fit te worden, te zijn en te blijven. Zo voorkomen en beperken we fysieke en mentale klachten in relatie tot werk. En dragen we bij aan ieders duurzame inzetbaarheid en werkplezier. Voor een gezonde en evenwichtige opbouw van ons personeelsbestand hebben wij ook aandacht voor diversiteit.