Volkswagen maakt elektrisch reizen door Europa in 2024 nog comfortabeler

  • Volkswagen Groep breidt uit tot ruim 600.000 laadpunten in Europa

  • Nieuw Selected Partner Network voor maximaal premium laadcomfort


In het kader van goede voornemens gaat Volkswagen elektrisch rijden en reizen in Europa in 2024 nog comfortabeler maken. Volkswagen-rijders kunnen inmiddels al bij meer dan 600.000 laadpunten in 27 Europese landen terecht. Via zijn e-mobility tak ‘Elli’ introduceert de Volkswagen Groep nu bovendien een nieuw Selected Partner Network voor nog meer laadcomfort tijdens trips door Europa.

Giovanni Palazzo, CEO van Elli - de e-mobility tak van de Volkswagen Groep -, is erg content met de rappe uitbreiding van het Europese laadnetwerk. “Meer dan 600.000 laadpunten is een mooie mijlpaal om het nieuwe jaar mee in te luiden. Maar we kijken verder dan alleen naar de kwantiteit; we willen Volkswagen-rijders ook echt een hoogwaardige laadervaring bieden om zorgeloos elektrisch rij- en reisplezier door Europa te stimuleren en mee te helpen de uitstoot van CO2 verder te beperken.”

Premium laadcomfort

Eén van de belangrijkste initiatieven om de kwaliteit van het laden verder te verbeteren, is het Selected Partner Network, een nieuw door de Volkswagen Groep geïnitieerd programma. Het Selected Partner Network bestaat uit een groep zorgvuldig gekozen premium laadpuntexploitanten die zijn geselecteerd op basis van strikte kwaliteitscriteria. Dit netwerk beschikt bijvoorbeeld over optimaal gekozen laadlocaties, een krachtige laadinfrastructuur met uiteenlopende comfortvoorzieningen (bijvoorbeeld cafés, restaurants en sanitair) en maximale betrouwbaarheid. Momenteel maken IONITY Europe, Aral Pulse, de Audi-laadhubs in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en Ewiva in Italië al deel uit van het Selected Partner Network.

“E-mobility krijgt steeds meer momentum en de Volkswagen Groep zet zich maximaal in voor de realisatie van een robuuste en betrouwbare Europese laad- en energie-infrastructuur, om zorgeloos elektrisch rijden voor Volkswagen-rijders mogelijk te maken”, voegt Palazzo toe.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: