Vernieuwde Audi Q8: next level in design, technologie en elegantie

  • Nieuwe grille met honingraatstructuur, hightech-lichttechnologie en diffusors
  • Individualisering op elk niveau, van lichtsignatuur tot interieur
  • Luxueuze standaarduitrusting en nieuwe kleuren

Audi geeft de Q8 een uitgebreide update. Het exterieurdesign is op tal van fronten vernieuwd en er zijn nieuwe velgdesigns, lakkleuren en interieuropties beschikbaar. Naast nieuwe verlichtingstechnologie met HD Matrix LED-koplampen inclusief grootlicht met lasertechnologie wordt ook het motorenaanbod verder verfijnd. 

De meest in het oog springende veranderingen in het design van de vernieuwde Q8 zijn onder andere de herziene grille met honingraatstructuur en de standaard in contrastkleur uitgevoerde diffusors aan de voor- en achterzijde. Verder is de nieuwe Audi Q8 herkenbaar aan de vernieuwde lichtsignatuur in de koplampen en achterlichtunits, die optioneel leverbaar zijn met OLED-technologie en op sommige uitrustingsniveaus zelfs aanpasbaar zijn.

HD Matrix LED-verlichting met lasertechnologie

Het herziene design maakt van de Audi Q8 een expressieve SUV-coupé die trouw is aan de ontwerptaal van Audi. De korte overhangen en de lange wielbasis zorgen voor elegante proporties die naar wens kunnen worden geaccentueerd met opvallende exterieurkleuren en velgen. Het optioneel verkrijgbare S line exterieurpakket biedt een grille met honingraatstructuur. 

De weg vóór de Q8 wordt standaard verlicht door LED-koplampen met hoge intensiteit. Matrix LED-koplampen zijn als optie verkrijgbaar. De eveneens optionele HD Matrix LED-koplampen met laser-lichttechnologie, bestaan uit 24 individuele LED's en zijn onmiddellijk herkenbaar aan een blauw omgevingslicht dat in de koplampen is verwerkt. Het laserlicht wordt actief vanaf 70 km/u en vergroot het lichtbereik aanzienlijk. Nieuw is ook de digitale dagrijverlichting. Die geeft de Q8 een karakteristieke en onmiskenbare uitstraling doordat de gebruiker via de MMI uit vier lichtsignaturen kan kiezen. 

Sportieve Audi SQ8 met V8 TFSI-benzinemotor 

De vernieuwde Audi SQ8 TFSI imponeert van buitenaf meer dan ooit, dankzij de nieuw ontworpen voorspoiler, sportieve diffusor en het indrukwekkende uitlaatsysteem. De SQ8 is te herkennen aan de grille met L-vormige sleuven. De grotere luchtinlaten zijn voorzien van honingraatstructuur over het hele oppervlak van de grille. Opnieuw is de SQ8 TFSI voorzien van een vier liter achtcilinder benzinemotor (373 kW/507 pk) met snel schakelende achttraps tiptronic-automaat en quattro permanente vierwielaandrijving. Met deze motor accelereert de SQ8 TFSI in slechts 4,1 seconden naar 100 km/u, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De vernieuwde SQ8 TFSI beschikt standaard over innovatieve cilinderuitschakeling wanneer niet al het vermogen wordt aangesproken.

Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red

De optioneel verkrijgbare Black en Black Plus-pakketten voorzien de Audi Q8 van opvallende, hoogglans zwarte accenten rondom de grille, de raamlijsten en de voor- en achterbumper. Om het karakter van de Q8 verder te onderstrepen, zijn er drie nieuwe metallickleuren beschikbaar: Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red. Ook is het velgassortiment uitgebreid met vijf nieuwe designs, die in maat variëren van 21 tot 23 inch. De stiksels op de stoelbekleding zijn bij de instapversie voortaan standaard in een contrasterende grijze kleur uitgevoerd. Voor het interieur is er de keuze uit negen decoratieve accenten.

Audi virtual cockpit in Full HD

Als onderdeel van de update breidt Audi ook het aanbod aan apps uit. Met regelmatige software-updates en een groeiend aanbod van apps is verdere individualisering van het infotainmentsysteem mogelijk. Op het gebied van rijhulpsystemen heeft vooral de Audi virtual cockpit een flinke upgrade gekregen. Deze geeft nu alle waarschuwingen en verkeersinformatie weer in verbluffende Full HD-kwaliteit. 

Het leveringsprogramma van de Audi Q8 voor Nederland wordt inclusief alle specificaties en prijzen in een later stadium bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.