Vernieuwde Audi A3 Sportback, Limousine en allstreet nu te configureren en te bestellen

 • Audi A3-reeks: verder verfijnd inclusief nieuwe allstreet-variant
 • Pro line-uitvoering als basis; A3 allstreet standaard als Advanced edition
 • Prijzen A3 35 TFSI vanaf € 41.100*; nu samen te stellen in de configurator op Audi.nl
 • Aantrekkelijk geprijsd A3 30 TFSI instapmodel binnenkort eveneens leverbaar

  Audi heeft de A3-range verder verfijnd én uitgebreid met een nieuwe, derde carrosserievariant: de A3 allstreet, die zich onderscheidt met een stoere offroad-look. De nieuwe modellen zijn nu naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator en te bestellen bij de Audi-dealer. De prijslijst start bij € 41.100* voor de Audi A3 Sportback 35 TFSI in Pro Line-trim. Halverwege het tweede kwartaal is ook de Audi A3 met de 30 TFSI basismotor te bestellen, die de prijslijst gaat aanvoeren.

  Door onder meer een grotere en vlakkere Singleframe-grille en sportieve RS-designdetails komen de vernieuwde Audi A3-modellen nu sportiever voor de dag. In eerste instantie zijn de A3 Sportback, Limousine en allstreet leverbaar als 35 TFSI met een 1,5-liter mild-hybride viercilinder turbo-benzinemotor (110 kW/150 pk) die standaard gekoppeld is aan de automatische 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. 

  Stoere A3 allstreet

  Net al voorheen is de A3 er als veelzijdige vijfdeurs Sportback en als sportief getinte vierdeurs Limousine. Deze uitvoeringen krijgen nu gezelschap van een nieuwe, derde carrosserievariant: de A3 allstreet. De stoere crossover dankt zijn offroad-looks aan het feit dat hij hoger op zijn (grote) wielen staat en aan robuuste designdetails als de honingraatstructuur van de Singleframe-grille en de donkere sideskirts en wielkastverbreders. 

  Starten met de luxe van Pro Line

  De Pro Line-uitvoering is de luxe basis voor de A3 Sportback en A3 Limousine. Standaard beschikken ze over onder meer LED-verlichting, 16 inch lichtmetalen velgen, Virtual Cockpit, een centraal touchdisplay, een multifunctioneel stuur, volautomatische airconditioning (Climatronic), Audi smartphone interface met Apple CarPlay en de Parkeerhulpassistent met inparkeerhulp. 

  De Advanced edition staat voor het volgende niveau van luxe. De A3 allstreet wordt standaard geleverd in deze uitvoering, waarbij naast alle genoemde elementen ook 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED-koplampen en LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers zijn inbegrepen. In het Advanced edition-interieur vallen de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen op. MMI Navigatie Plus met MMI touch, Audi connect Navigatie & Info plus en Hold Assist zijn ook inbegrepen bij de Advanced edition. 

  De Audi A3 Sportback en Limousine zijn er aanvullend ook als extra sportieve S edition. In deze uitvoering krijgt de luxe van de Advanced editions een dynamische touch dankzij het S line exterieur met onder meer een sportonderstel en de sportieve interieurafwerking van het S line interieur.

  De prijzen

  De vernieuwde Audi A3 Sportback is leverbaar vanaf € 41.100*, de A3 Limousine is er vanaf € 41.600* (Pro Line 35 TFSI MHEV inclusief 7-traps automatische S tronic-transmissie). De Advanced editions met dezelfde aandrijflijn zijn verkrijgbaar vanaf € 44.000* (Sportback) en € 44.667* (Limousine). De Audi A3 allstreet debuteert als 35 TFSI MHEV Advanced edition voor € 45.368*. 

  Halverwege het tweede kwartaal start tevens de verkoop van de instapversie van de vernieuwde Audi A3, in combinatie met de 30 TFSI basismotor die de prijslijsten gaat aanvoeren.

  Samenstellen en bestellen

  De nieuwe Audi A3 Sportback, Limousine en allstreet zijn nu naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator op Audi.nl. Alle modellen zijn met ingang van vandaag te bestellen.

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.