ŠKODA onthult meer details VISION 7S interieur

  • Nieuwe interieurschets biedt verhelderend inkijkje in design zevenzits concept car
  • Centraal vrijstaand touchscreen is voor het eerst in een ŠKODA verticaal vormgegeven
  • Vlak en breed dashboard, stuurwiel met afgevlakte boven- en onderzijde

ŠKODA heeft opnieuw een interieurschets vrijgegeven van de VISION 7S concept car. De volledig elektrische zevenzitter heeft een minimalistisch, functioneel interieur met intuïtief te bedienen functies. De VISION 7S vormt een voorbode van ŠKODA’s nieuwe designtaal en wordt op 30 augustus aan de wereld onthuld.

De eerste interieurschets van de VISION 7S gaf al een indruk van het minimalistische interieurdesign en de forse ruimte voor maximaal zeven inzittenden, verdeeld over drie zitrijen. ŠKODA heeft ook enkele van zijn kenmerkende Simply Clever-functies toegevoegd. De nieuwe schets laat een symmetrisch ontworpen interieur zien dat alle passagiers een gevoel van veiligheid geeft. Het vlakke, brede instrumentenpaneel loopt door in de portieren, wat de breedte van het interieur benadrukt. Ervoor bevindt zich een groot, vrijstaand touchscreen dat verticaal is opgesteld – een primeur voor ŠKODA.

Verder benadrukt de nieuwe schets de uitgebalanceerde haptische en virtuele interfaces van het studiemodel, plus de doordachte ergonomie. Het nieuwe stuurwiel heeft een innovatief design met verticale spaken. Aan de boven- en onderkant is het stuur afgevlakt om de bestuurder een vrij zicht op het instrumentarium te bieden. Onder het centrale scherm bevindt zich een middenconsole met drie grote, haptische draaiknoppen. Samen met twee grote knoppen en een draaiknop eronder vormen ze een haptisch bedieningspaneel. Daaronder zijn speciale opbergvakken ontworpen, waar passagiers hun smartphones kunnen opladen en hun interactie met de auto verder kunnen personaliseren.

De wereldpremière van de VISION 7S staat gepland op 30 augustus. Het studiemodel blikt vooruit op de nieuwe designtaal van de Tsjechische autofabrikant, waarin de traditionele merkwaarden robuustheid, functionaliteit en authenticiteit een geheel nieuwe invulling krijgen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.