Škoda geeft startschot voor productie nieuwe Kodiaq

  • Investering van € 49 miljoen in modernisering en toekomstbestendigheid productielijn en las-workshop Kvasiny
  • Meer dan 870.000 Kodiaqs geproduceerd sinds introductie in 2016
  • Nieuwe Kodiaq vanaf maart te bestellen en vanaf mei in de showrooms

Škoda is in Kvasiny gestart met de productie van de nieuwe, tweede-generatie Kodiaq. Vooruitlopend op de bouw van de grote SUV investeerde Škoda fors in de modernisering van zowel de productielijn als de las-workshop van de fabriek in Tsjechië. Door de productie van de nieuwe Superb over te hevelen naar Bratislava in Slowakije, heeft Škoda extra capaciteit in de fabriek in Kvasiny vrijgemaakt voor de assemblage van de succesvolle Kodiaq en Karoq. 

“In 2016 markeerde de Kodiaq de start van ons omvangrijke SUV-offensief. Nu zijn we klaar om een nieuw hoofdstuk aan dit succesverhaal toe te voegen”, aldus Andreas Dick, bestuurslid van Škoda Auto voor Productie & Logistiek. “We hebben veel tijd gestoken in de voorbereidingen voor de productiestart. Dankzij een investering van € 49 miljoen in de modernisering van de productiefaciliteiten hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan het toekomstbestendig maken van de productie in onze fabriek in Kvasiny.”

De productie van de nieuwe Kodiaq blijft plaatsvinden op de oorspronkelijke productielijn, waarop ook de nieuwe uitvoering met de plug-in hybride aandrijflijn wordt gebouwd. De investeringen zijn aangewend om de productielijn verder te moderniseren, met onder meer updates voor de chassis-assemblage, transporttechnologieën en verdere verfijning van robotfuncties voor het aanbrengen van de raamvoeringlijm.

Tot 410 Kodiaqs per dag

Door het verplaatsen van de Superb-productie naar de Volkswagen-fabriek in Bratislava, heeft Škoda in Kvasiny extra productiecapaciteit gecreëerd. Daar kan de fabriek nu jaarlijks 150.000 extra Karoqs en Kodiaqs produceren, waarbij er dagelijks tot 410 Kodiaq-modellen van de lijn gaan rollen.

De nieuwe Kodiaq is vanaf maart te bestellen en arriveert in mei in de showrooms.

Kodiaq: een succesverhaal

Škoda begon zijn SUV-offensief in september 2016 met de wereldpremière van de grote Kodiaq. Deze mijlpaal werd in 2017 gevolgd door de lancering van de compacte Karoq, de Kamiq stads-SUV in 2019 en de volledig elektrische Enyaq in 2021. De Kodiaq RS, die in het najaar van 2018 debuteerde, was de eerste SUV binnen Škoda‘s sportieve RS-familie. Tot dusver hebben de fabrieken van Škoda in Tsjechië, Oekraïne, China en – tot begin 2022 – Rusland ruim 870.000 exemplaren van de eerste-generatie Kodiaq geproduceerd, voor klanten in zestig markten over de hele wereld. De grote populariteit van het model werd onderschreven door meer dan veertig prestigieuze internationale onderscheidingen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: