Opnieuw topscores voor Ibiza en Arona in nog strengere Euro NCAP-veiligheidstests

  • Maximale score van 5 sterren voor beide modellen
  • Compleet modelgamma van SEAT bots-‘proof’ met 5 Euro NCAP-sterren

Vijf jaar nadat ze al topscores behaalden in de strenge Euro NCAP-veiligheidstests, hebben de vernieuwde SEAT Ibiza en Arona hun hoge veiligheidsniveau opnieuw onderstreept. Ondanks de nog strengere veiligheidscriteria van Euro NCAP noteerden beide modellen recent opnieuw de maximale score van vijf sterren. Waarmee het complete SEAT-gamma wordt geleverd met uitsluitend topcijfers in veiligheid.

SEAT presteerde ondanks de strengere tests overtuigend door een evolutionaire benadering te volgen voor de passieve- en actieve-veiligheidtechnologieën van de vernieuwde Ibiza en Arona. Aanvullend op de reeds bestaande, omvangrijke standaarduitrusting hebben de twee modellen afgelopen jaar een aantal belangrijke updates gekregen: een nieuw ontworpen frontstructuur - anticiperend op de nieuwe, frontale ‘Mobile Progressive Deformable Barrier’ aanrijding - plus structurele versterkingen voor de bescherming tegen aanrijdingen van opzij. De veiligheidssystemen van de twee SEAT-modellen werden ook vernieuwd. Zo kregen de veiligheidsgordels voor de inzittenden voorin een dubbele gordelspanner, terwijl achterin een gordelverklikker is geïntegreerd. Tevens creëerde SEAT een nieuwe airbag voor de voorpassagier.

Nieuwe technologieën

De veiligheidstests weerspiegelen ook de resultaten van een indrukwekkende serie actieve-veiligheidtechnologieën die helpen het risico op een aanrijding te beperken of zelfs te voorkomen. Zowel de Ibiza als de Arona vertrouwt inmiddels standaard op nieuwe camera- en Lane Assist-technologie. Daarnaast is de radarsoftware aan boord geoptimaliseerd voor de herkenning van voetgangers en fietsers, waardoor kwetsbare weggebruikers nog beter worden beschermd.

SEAT blijft modellen ontwikkelen die topscores noteren in de Euro NCAP-tests, hoe streng ze ook worden. De Ibiza en Arona voegen zich met hun hernieuwde 5-sterrenscore bij de rest van het SEAT-gamma, met uitsluitend topperformers op het gebied van veiligheid.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.