Extra karakter en luxe: vernieuwde Volkswagen T-Cross nu te bestellen

  • Aangescherpte looks, luxe interieur afgewerkt met zachte materialen
  • Compleet vanaf de basis: altijd LED-verlichting, automatische airco, digital cockpit en App-Connect
  • Scherper geprijsd dan zijn voorganger: vanaf € 29.990*

Volkswagen heeft het kleine broertje van de Touareg opgefrist. De T-Cross is uiterlijk verder aangescherpt, voelt nog comfortabeler én hij biedt standaard meer luxe dan ooit. De nieuwe T-Cross is vanaf vandaag te bestellen bij de Volkswagen-dealer en is er inclusief een uitgebreide standaarduitrusting vanaf € 29.990*.

In slechts vier jaar heeft de Volkswagen T-Cross stevige positie in het compacte SUV-segment veroverd. Wereldwijd rijden al 1,2 miljoen exemplaren rond; met een gemiddelde productie van 300.000 auto’s per jaar is de T-Cross een belangrijk model geworden voor Volkswagen. De T-Cross krijgt nu een nieuw design, rijkere standaarduitrusting en een hoogwaardiger interieur.

Offerte aanvragen

Zachte materialen

De nieuwe T-Cross is direct te herkennen aan het vernieuwde front. LED-verlichting is nu op alle modellen standaard en modellen met IQ.Light hebben nu een doorlopende lichtstrip in de grille. Bij de topuitvoeringen maakt de doorlopende lichtstrip aan de achterzijde dynamische animaties mogelijk. In het opvallend ruime interieur versterken zachte bekledingsmaterialen het luxegevoel. Typische T-Cross-pluspunten als de aangenaam hoge instap en het goede overzicht zijn gebleven. Daar komt een extra praktisch voordeel bij: dankzij de verhoogde kogeldruk van de trekhaak (nu 75 kg) kunnen nu twee e-bikes op een fietsendrager worden meegenomen.

Het begint met luxe

De T-Cross is er in eerste instantie in twee uitvoeringen: de T-Cross en de T-Cross R-Line. Standaard heeft de T-Cross al een flinke dosis luxe aan boord, met onder meer de digital cockpit, het multimediasysteem Radio Composition met 16 cm touchdisplay, App-Connect  smartphone-integratie voor o.a. navigatie, Climatic airconditioning, parkeersensoren achter en Lane- en Front Assist.

T-Cross R-Line

Daarnaast is de T-Cross ook leverbaar als sportieve R-Line-uitvoering, met onder andere 18 inch lichtmetalen velgen en sport-comfortstoelen. Die sportieve features combineert hij met onder meer automatische Climatic airconditioning (2 zones), Park Distance Control en sfeerverlichting in het interieur. 

In een later stadium wordt het gamma verder uitgebreid met de T-Cross Life en het topmodel, de T-Cross R-Line Business. Die laatste beschikt naast alle genoemde features ook over IQ.Light Matrix LED-verlichting met de doorlopende lichtstrip in de grille, de Digital Cockpit Pro (26 cm highres display), het multimediasysteem Discover Media met 20,3 cm touch display, draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones en een alarmsysteem.

Standaard turbotechnologie

Wat aandrijving betreft biedt de T-Cross keuze uit drie vermogensversies: een 1.0 TSI driecilinder met 70 kW/95 pk of 85 kW/115 pk, of een extra krachtige 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI viercilinder. In alle gevallen betreft het benzinemotoren met turbotechnologie. Voor extra efficiency heeft de 1.5 TSI ook cilinderuitschakeling en daarbij is hij standaard gekoppeld aan een automatische zeventraps DSG-transmissie. 

Méér T-Cross

Met de combinatie van zeer scherpe prijzen en een fors uitgebreide standaarduitrusting biedt de vernieuwde T-Cross nog meer value for money dan zijn voorganger. Prijzen beginnen bij € 29.990 voor de T-Cross 1.0 TSI (70 kW/95 pk), de T-Cross R-Line (81 kW/115 pk) is er vanaf € 38.390*. Elke nieuwe T-Cross wordt geleverd inclusief vier jaar garantie en gratis pechhulp in Europa.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: