De vernieuwde T-Cross: compacte SUV verder verfijnd

  • Bewezen succesnummer: al ruim 12.000 exemplaren verkocht in Nederland
  • Zo voelt luxe: interieur afgewerkt met zachte en hoogwaardige materialen
  • Herkenbaar opgefrist design, boordevol nieuwe technologie zoals LED Matrix-verlichting, Travel Assist en de nieuwste generatie infotainment
  • Uitgebreide standaarduitrusting, ook op het gebied van veiligheid en connectiviteit
  • Tijdelijk nog volop voordeel op huidige T-Cross uit voorraad

Hij blijft compact, ruim en praktisch, maar de T-Cross krijgt zowel van binnen als van buiten een nieuwe touch. De vernieuwde versie komt nog zelfverzekerder voor de dag met onder meer standaard LED lichtunits voor en achter. Dankzij nieuwe, zachte bekledingsmaterialen voelt het interieur luxueuzer aan en het is voorzien van de nieuwste generatie infotainmentsystemen. Op het gebied van rijassistentie zet de T-Cross eveneens een nieuwe stap; de Life-uitvoering heeft standaard Travel Assist. Vanaf eind dit jaar is de vernieuwde T-Cross te bestellen, de leveringen starten begin volgend voorjaar.

De T-Cross is een bewezen succesnummer in Nederland. Sinds de introductie in 2019 zijn er ruim 12.000 exemplaren van verkocht. Kopers prijzen de hoge zit, de verrassend ruime binnenafmetingen en de rijeigenschappen die de indruk geven een klasse groter te rijden. De vernieuwde T-Cross behoudt zijn stoere proporties. Tegelijkertijd is hij onmiskenbaar nieuw. Het gewijzigde front speelt daarbij een belangrijke rol. LED-koplampen zijn zelfs op de basisuitvoering al standaard en IQ  Light Matrix LED-verlichting is nu voor het eerst ook leverbaar op de T-Cross. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om met grootlicht te (blijven) rijden, zonder daarbij tegemoetkomend verkeer te verblinden. De kenmerkende doorlopende lichtstrip in de grille is bij IQ. Light inbegrepen. Ook de achterlichten maken voortaan altijd gebruik van LED-technologie. De nieuw gestylde achterlichten zijn optisch met elkaar verbonden, bij de luxere uitvoeringen zelfs met een lichtstrip die dynamische animaties mogelijk maakt.

Elke T-Cross zijn eigen looks

De verfijning van het exterieur komt ook op andere punten tot uiting. Zo zijn de elektrisch inklapbare buitenspiegels nu voorzien van lichtprojectie. Daarnaast heeft elke T-Cross zijn eigen uitstraling. Het basismodel heeft bijvoorbeeld een matzwarte B-stijl. Vanaf de Life-uitvoering is een B-stijl in hoogglans zwart standaard. De T-Cross Life heeft zwarte dakrails, en bij de R-Line zijn ze uitgevoerd in edelstaal-glans. Er zijn meerdere nieuwe kleuren beschikbaar, waaronder het sportieve Grape Yellow. Diverse nieuwe velgen maken de robuuste uitstraling compleet.

a-point Volkswagen T-Cross

Compact, maar ruim

De T-Cross is de meest compacte SUV van Volkswagen, maar dankzij de wielbasis van 2,55 meter is hij opmerkelijk ruim. De T-Cross heeft alle andere positieve SUV-eigenschappen, zoals een makkelijke in- en uitstap, een aangenaam hoge zit en een goed uit- en overzicht. In het interieur vinden we nu een dashboard dat is bekleed met hoogwaardig zacht materiaal. De deurpanelen op hun beurt zijn eveneens afgewerkt met zachte stoffen. Elke uitvoering heeft daarbij specifieke accenten.

Digital Cockpit standaard

Elke T-Cross heeft een Digital Cockpit met een schermdiameter van 20,3 centimeter. Bovendien maakt de T-Cross gebruik van de nieuwste generatie infotainmentsystemen. De basisuitvoering en de Life worden geleverd met het Radio Composition-systeem met een groot (16,5 cm) centraal geplaatst touchdisplay. De T-Cross R-Line heeft standaard het Ready 2 Discover-systeem met 20,3 cm touchdisplay, ‘App-Connect' draadloze smartphone-integratie en de We Connect Plus digitale diensten. Als optie is het hightech Discover Pro-systeem met navigatie en een nog groter (23,4 cm) touchdisplay beschikbaar, waarbij het systeem ook reageert op handbewegingen en spraakbediening.

Rijervaring: ontspannen en veilig

De ontspannen en veilige rijervaring van de T-Cross is onder meer te danken aan standaard Travel Assist vanaf de Life-uitvoering. Dit geavanceerde assistentiesysteem fungeert als slimme bijrijder die helpt bij het sturen, optrekken, remmen en afstand houden. Dit gebeurt helemaal automatisch. Als bestuurder hoef je alleen maar je handen aan het stuur te houden.

De vernieuwde T-Cross wordt leverbaar met de bekende 1.0 TSI turbo-benzinemotor (70 kW/95 pk) met handgeschakelde versnellingsbak en 1.0 TSI turbo-benzinemotor (84 kW/115 pk) met handgeschakelde, of met de automatische zeventraps DSG-transmissie. Ook de sterke en soepele 1.5 TSI (110 kW/150 pk) wordt beschikbaar, deze komt standaard met de DSG-automaat.

Een echte Volkswagen

De vernieuwde T-Cross wordt standaard geleverd met 4 jaar garantie. Andere Volkswagen-pluspunten zijn de gunstige restwaarde en het grote, kwalitatief hoogwaardige servicenetwerk. De nieuwe modellen zijn vanaf november te bestellen, de levering start in het tweede kwartaal van 2024. Prijzen en andere specificaties worden in aanloop naar de verkoopstart bekendgemaakt.

Volop voordeel én snel rijden

Voor wie niet tot november wil of kan wachten, is de huidige T-Cross nu extra aantrekkelijk. Zolang de voorraad strekt kunnen klanten profiteren van liefst € 2.000 voorraadvoordeel en van een extra inruilpremie van € 2.000. Het totale voordeel kan dus oplopen tot ruim € 4.000. Bijkomend pluspunt: de T-Cross van de huidige generatie is direct leverbaar en dus snel te rijden.