Audi bouwt eerste Chinese fabriek voor uitsluitend elektrische auto’s

  • Productie start eind 2024
  • Modellen komen op Premium Platform Electric (PPE) te staan
  • CO2-neutrale productie van 150.000 elektrische auto’s op jaarbasis

    Audi en partner FAW gaan in China een nieuwe fabriek bouwen die uitsluitend elektrische Audi’s op het Premium Platform Electric (PPE-platform) gaat produceren. Na een lange voorbereidingsfase heeft Audi toestemming gekregen van de Chinese autoriteiten en gaat de bouw van de nieuwe fabriek in Changchun binnenkort van start. De nieuwe locatie krijgt een productiecapaciteit van meer dan 150.000 elektrische Audi’s op jaarbasis, die volledig CO2-neutraal en connected worden gebouwd.

    De nieuwe fabriek in Changchun wordt de eerste productielocatie in China waar uitsluitend volledig elektrische Audi-modellen van de band gaan rollen. Met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 150.000 auto’s gaat de fabriek een centrale rol spelen in de verdere elektrificatie van Audi’s productportfolio voor de Chinese markt. Drie modellen zijn in eerste instantie gepland voor productie op de nieuwe locatie op het Premium Platform Electric (PPE) dat samen met Porsche is ontwikkeld. De eerste auto's die van de band gaan rollen, zijn een elektrische SUV en een e-limousine.

    Nieuwe fabriek dé benchmark in productienetwerk Audi

    De nieuwe productiefaciliteit van Audi in China beslaat een oppervlakte van ongeveer 150 hectare en wordt per eind 2024 operationeel. Als nieuwe locatie van Audi wordt de fabriek dé benchmark op het gebied van digitalisering, efficiency en duurzaamheid en krijgt ze een compleet nieuwe IT-architectuur om alle productieprocessen te netwerken. Audi’s milieuprogramma Mission:Zero bepaalt de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en zorgt er voor dat de productie op de locatie in Changchun CO2-neutraal en volledig connected geschiedt. Naast een eigen batterijassemblage krijgt de fabriek een perserij, een carrosseriebouwafdeling, een lakstraat en een assemblagelijn. De eerste gebouwen verrijzen in Changchun als de vorstperiode voorbij is.

    Nu wegrijden in een elektrische Audi?

    Rijd direct weg in een elektrische Audi uit voorraad. Bekijk het gehele aanbod van a-point en kies jouw favoriet.

    Ontdek meer

    De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
    project.general_error_message

    Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

    We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.





     

    Uw gegevens





     

    Ik wil graag contact per:





    project.general_error_message

    Met welke auto wilt u een proefrit maken?

    We nemen snel contact op voor een afspraak.





     

    Uw gegevens





     

    Ik wil graag contact per: