Wat zijn de kosten van Privé Lease?

In een wereld waar gemak en flexibiliteit hoog in het vaandel staan, heeft privé lease de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen als een aantrekkelijke manier om achter het stuur van een nieuwe auto te stappen. Maar wat houdt Privé Lease precies in en welke kosten komen erbij kijken?

Wat is Privé Lease?

Privé Lease biedt u de mogelijkheid om een nieuwe auto te rijden tegen een vast maandelijks bedrag, zonder dat de auto daadwerkelijk eigendom wordt. Dit concept heeft de drempel om in een nieuwe auto te rijden aanzienlijk verlaagd, maar het is belangrijk om de kosten en voordelen nauwkeurig te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

Wat zijn de kosten van Privé Lease?

De maandelijkse kosten van Privé Lease variëren sterk en kunnen liggen tussen € 300 en € 3.500 euro, afhankelijk van verschillende factoren. De keuze van het automodel, de uitvoering en eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. Daarnaast spelen de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt ook een rol bij het bepalen van het maandbedrag.

Inclusieve kosten en uitgaven voor eigen rekening

Een van de aantrekkelijke aspecten van Privé Lease is dat het maandbedrag de meeste gebruikelijke autokosten dekt. Dit omvat onder andere:

 • Reparatie en onderhoud
 • Allriskverzekering
 • Motorrijtuigbelasting (wegenbelasting)
 • Onderhoud, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
 • Afschrijvingskosten
 • Pechhulp


Echter, brandstof, verkeersboetes en niet verhaalbare schades zijn kosten die u zelf moet dragen. Ook zaken als parkeerkosten en bezoeken aan de wasstraat vallen buiten het maandbedrag. Een belangrijk voordeel van Privé Lease is dat u geen fiscale bijtelling hoeft te betalen, in tegenstelling tot zakelijke lease.

Kopen vs. Privé Lease: de kosten vergeleken

De keuze tussen kopen en Privé Lease is vaak een belangrijk overwegingspunt voor velen. Een nieuwe auto kopen brengt verschillende kosten met zich mee, zoals aanschafwaarde, verzekering, motorrijtuigbelasting, afschrijving, brandstof, en onderhoud. Deze kosten kunnen variëren op basis van het automodel, de leeftijd en het gebruik.

Met Privé Lease bent u verlost van onverwachte kosten zoals onderhoud en reparaties, waardoor het een zorgeloze optie lijkt. Bovendien is het vergelijken van de maandelijkse kosten van kopen en Privé Lease essentieel om de meest kostenefficiënte keuze te maken.

Wanneer is Privé Lease voordelig?

Privé Lease kan voordelig voor u zijn in bepaalde situaties, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen voordat u een beslissing neemt. Hier zijn enkele situaties waarin Privé Lease voordelig kan zijn:

Geen grote aanbetaling: Als u niet genoeg geld heeft voor een grote aanbetaling of als u liever niet een groot bedrag in één keer wilt betalen, kan Privé Lease aantrekkelijk zijn omdat u meestal alleen een maandelijkse vergoeding betaalt.

Vaste maandelijkse kosten: Privé Lease biedt u voorspelbare maandelijkse kosten, inclusief onderhoud, reparaties en verzekeringen. Dit kan handig zijn voor budgettering, omdat u niet onverwacht te maken krijgt met kosten voor onderhoud en reparaties.

Nieuwe auto's: Privé Lease biedt u vaak de mogelijkheid om in een nieuwe auto te rijden zonder de volledige aanschafprijs te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als u graag regelmatig in een nieuwe auto wilt rijden.

Geen zorgen over doorverkoop: Aan het einde van het leasecontract kunt u de auto gewoon teruggeven aan de leasemaatschappij, zonder u zorgen te maken over de doorverkoop van de auto.

Inclusief onderhoud en reparaties: De meeste privéleasecontracten omvatten onderhoud, reparaties en soms zelfs pechhulp. Dit kan u gemoedsrust bieden, wetende dat u niet extra hoeft te betalen voor deze kosten.

Aan de andere kant zijn er ook situaties waarin privélease mogelijk minder voordelig is:

Kilometragebeperkingen: Privéleasecontracten hebben vaak een maximum aantal kilometers dat u per jaar mag rijden. Als u veel rijdt, kunnen de kosten voor extra kilometers hoog oplopen.

Lange termijn: Op lange termijn kan privélease duurder zijn dan het kopen van een auto, vooral als u van plan bent de auto na het aflopen van het contract te houden.

Eigenaarsschap: Bij Privé Lease bent u geen eigenaar van de auto. Aan het einde van het contract levert u de auto gewoon in. Als u waarde hecht aan eigenaarschap, is dit een belangrijk punt om te overwegen.

Schade en slijtage: Bij het inleveren van de geleasede auto aan het einde van het contract kunnen kosten in rekening worden gebracht voor overmatige slijtage en schade aan de auto.

Financiële situatie: Als u onzeker bent over uw financiële situatie gedurende de looptijd van het leasecontract, kan het vastzitten aan maandelijkse betalingen een last worden.

Het is altijd verstandig om de totale kosten van privélease te vergelijken met andere opties, zoals het kopen van een auto met financiering, voordat u een beslissing neemt. Denk goed na over uw persoonlijke behoeften, financiële situatie en rijgedrag voordat u een keuze maakt.


De voordelen van Privé Lease op een rij

 • Vaste maandelijkse kosten zonder onverwachte uitgaven voor onderhoud en reparaties.
 • Inclusieve kosten zoals verzekering, motorrijtuigbelasting en pechhulp.
 • Flexibele looptijden en keuze uit diverse automodellen.
 • Geen fiscale bijtelling.
 • Toegankelijk voor ouderen zonder kredieten of leningen.


Privé Lease biedt gemak en financiële voorspelbaarheid voor wie graag in een nieuwe auto wil rijden zonder zich zorgen te maken over onverwachte kosten. Het is essentieel om de maandelijkse kosten en voordelen goed te begrijpen en te vergelijken met de kosten van het kopen van een auto. Alleen dan kunt u de juiste beslissing maken die past bij uw financiële situatie en behoeften.

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience