Wat te doen bij autoschade?

Stappenplan autoschade

Wie autoschade heeft, wil dit meestal snel laten herstellen. Voor een soepele afhandeling moet een aantal stappen worden doorlopen. Zo zorgt a-point ervoor dat autoschade professioneel en volgens afspraak wordt hersteld.

1. Schademelding

Meld de autoschade bij een a-point Autoschade vestiging bij u in de buurt. Tijdens een intakegesprek wordt een schaderapport gemaakt. Daarna maken we een vervolgafspraak voor de reparatie van de auto. In de tussentijd worden indien nodig onderdelen besteld. Zo kunnen we de aflevering van de herstelde auto nauwkeurig plannen.

2. Schadetaxatie en -afhandeling

Als de opdracht is gegeven voor reparatie stellen we een schaderapport op. Wij stemmen de kosten af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn of de lease- of verzekeringsmaatschappij. Na toestemming beginnen wij met de werkzaamheden. Afhankelijk van wensen en afspraken zorgt a-point tijdens de reparatieperiode voor vervangend vervoer.

3. Demontage en uitdeuken

Herstel van autoschade begint met demontage van beschadigde onderdelen. We vervangen onderdelen en herstellen plaatdelen en kunststofdelen zoals bumpers waar mogelijk. We kunnen zelfs plaatdelen uitdeuken zonder dat ze opnieuw gespoten hoeven te worden. Voor deze reparaties gebruiken we hoogwaardige lasapparaten die voldoen aan de strengste fabriekseisen. Zo voldoen we aan de strengste toleranties die gelden bij schadeherstel voor onze klanten.

4. Richten

Bij vervorming of beschadiging aan het chassis kunnen wij onderdelen vervangen. De toleranties zijn streng en worden voorgeschreven door de fabriek. Deze fabrieksnormen worden door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de opgegeven waarden.

5. Voorbewerken en spuiten

Na de plaatwerkerij gaat de auto het spuitproces in. Voordat de auto wordt gespoten worden de niet te spuiten delen afgedekt en de te vervangen of te herstellen delen voorbewerkt. Tijdens het voorbewerkingsproces worden plaatdelen geschuurd en voorzien van grondlak. De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan. Er wordt gebruik gemaakt van water gedragen lakken die het milieu ontzien.

6. Montage en aflevering

Na het spuitproces worden de resterende onderdelen gemonteerd en krijgen nieuwe plaatdelen een anti-corrosie behandeling. Na eindmontage vindt een laatste technische controle plaats. Daarna wordt de auto gewassen en uitgezogen. Klanten krijgen bij het ophalen uitleg over de uitgevoerde werkzaamheden en antwoorden op eventuele vragen.

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience