Tweedehands elektrische auto kopen

Tweedehands elektrische auto

Is een elektrische occasion interessant om te kopen?

Er rijden steeds meer elektrische auto’s in Nederland. Het aanbod van elektrische occasions groeit daardoor ook. Elektrische auto’s waren lange tijd vooral interessant voor zakelijke leaserijders. Na afloop van het leasecontract komen deze auto’s nu op de tweedehandsmarkt voor particulieren. a-point adviseert graag bij de aanschaf van een elektrische tweedehandsauto.

Tweedehands elektrische auto kopen

Of een tweedehands elektrische auto interessant is, hangt vooral af van waarvoor hij wordt gebruikt. Is de auto het belangrijkste vervoersmiddel? Rijd je vooral korte afstanden of maak je vaak ritten van meer dan 250 kilometer? Het zijn allemaal zaken om in overweging te nemen bij de oriëntatie.

Actieradius

De techniek van elektrische auto’s ontwikkelt zich snel. Hierdoor lopen oudere modellen qua actieradius en laadmogelijkheden achter op nieuwe elektrische modellen. Aan de andere kant blijven accu’s lang goed. Dat heeft een positief effect op de restwaarde van elektrische auto’s. Bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto is vooral van belang wat je minimale actieradius moet zijn.

De accu

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto is de accu. Uit gebruikservaringen blijkt dat deze accu’s gelukkig in een lager tempo capaciteit verliezen dan bij bijvoorbeeld smartphones. Het blijkt dat vrijwel alle modellen van vijf jaar of ouder nog tussen de 80 en 97 procent van de originele accucapaciteit hebben. Het het merendeel zit zelfs boven de 90 procent!

Laadmogelijkheden

Niet alleen de actieradius en accu zijn van belang. Ook de laadmogelijkheden kunnen bepalen of een auto wel of niet bij u past. Wie vaker lange afstanden rijdt, zal onderweg het liefst snel laden. Niet alle oudere elektrische auto’s bieden die mogelijkheid. Wie de auto vooral voor korte ritten gebruikt, zal vooral thuis of op het werk opladen en heeft minder behoefte aan zo’n snel-laadfunctie.

Bekijk onze voorraad

Tweedehands elektrische auto privé leasen

Het privé leasen van een tweedehands elektrische auto is niet mogelijk. Natuurlijk kunt u altijd een financiering van een tweedehands elektrische auto overwegen. Maar ook het privé leasen van een nieuwe elektrische auto is wellicht haalbaarder dan gedacht. We denken graag met je mee!

Meer over financieren

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience