Occasion kopen

Stappenplan occasion aanschaffen

Wie kiest voor een occasion is meestal een stuk voordeliger uit in aanschafprijs. Bovendien is de levertijd doorgaans een stuk korter. De kosten voor onderhoud en reparatie kunnen hoger zijn, zeker bij wat oudere auto’s, maar daar staan weer lagere afschrijvingskosten tegenover. De restwaarde van een tweedehandsauto hangt af van leeftijd, kilometerstand, onderhoudshistorie, staat van de auto en uitvoering. Ook op zoek naar een tweedehandsauto? Hier moet je op letten.

Stap 1: Oriënteren

Misschien wel het leukste van het kopen van een gebruikte auto is de zoektocht naar het perfecte exemplaar. Keus genoeg voor elk budget en wensenpakket.

Bekijk onze voorraad

Stap 2: Kijken en vergelijken

Als je zover bent om een occasion in het echt te bekijken, lees dan vooraf meer over de betreffende auto. Maak een uitgebreide proefrit en vergeet niet een stuk snelweg mee te pakken. Tijdens de proefrit bekijk je de auto, controleer je alle functies en ga je na of de kilometerstand logisch is. Vraag de verkoper ook naar de onderhoudshistorie, het liefst vastgelegd op papier. Ook handig om na te gaan of dure reparaties recent zijn uitgevoerd, of juist te zijn verwachten.

Occasion-kopen-a-point

Stap 3: De koop

Bij het kopen van een occasion heb je keuze uit directe koop waarbij je in één keer het overeengekomen bedrag betaalt. Kies je voor financiering dan heb je de keuze om de auto in meerdere termijnen te betalen. Daarbij kun je ook kiezen om vooraf of achteraf een deel te betalen om de maandlasten te verlagen.

Lees meer over financieren

Inruilen

Je kunt bij beide opties je oude auto inruilen. Hierdoor kan het te betalen bedrag voor de occasion een stuk lager uitvallen.

Lees meer over inruilen

Afleverpakketen

Na de koop ontvang je een duidelijke overeenkomst. De auto wordt bij a-point op locatie overgeschreven, daarvoor hoeft u niet naar het postkantoor. Daarnaast biedt a-point de keuze uit twee afleverpakketten. Hierin zitten o.a. BOVAG-garantie, een occasionscheck en een poetsbeurt.

Bekijk afleverpakketten


Stap 4: Veilig op weg

Degene op wiens naam de auto staat, moet zorgen voor een geldige apk en autoverzekering. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht, maar afhankelijk van de waarde en leeftijd van de auto kun je hem ook aanvullend verzekeren tegen schade en diefstal. Zorg dat de occasion op de dag van aflevering verzekerd is, dan kun je direct de weg op.