De laadpas van een elektrische auto

Om een elektrische auto op te laden bij openbare laadpunten heb je een laadpas nodig. Nederland loopt voorop als het om elektrisch rijden en de bijbehorende laadinfrastructuur gaat. Het aantal laadpunten zal de komende jaren steeds verder toenemen, ook in de rest van Europa. Met de juiste laadpas kun je bij vrijwel elk laadpunt in binnen- en buitenland terecht.

Welke laadpas wordt het?

Maar laadpassen zijn er inmiddels in overvloed en de tarieven en voorwaarden lopen nogal uiteen. Je wilt niet het risico lopen dat je met een bijna-lege accu staat en je pas niet werkt. Of dat je te veel betaalt: bij de ene aanbieder betaal je een flink starttarief en een lager tarief per kWh stroom, terwijl het bij een ander juist andersom is. De adviseurs van a-point helpen graag bij het maken van deze keuze.

a-point-laadpas

Twee soorten laadpassen

Je kunt kiezen tussen laadpassen met of zonder abonnement. Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten?

Zonder abonnement

Als je niet zo vaak laadt bij een (semi-)publieke laadpaal, kun je het best een laadpas zonder abonnement nemen. Je betaalt dan wel een starttarief per laadsessie, maar geen vast bedrag per maand. Om er zeker van te zijn dat je niet de hoofdprijs betaalt, kun je heel goed meerdere gratis laadpassen aanvragen. Check welke pas op de desbetreffende laadlocatie het laagste tarief biedt.

Met abonnement

Als je heel vaak laadt, kan een laadpas met abonnement veel voordeel opleveren. Je betaalt dan geen starttarief per laadsessie. Vuistregel: als je vaker dan achttien keer per maand bij een openbare laadpaal staat, kun je het best een pas met abonnement nemen. Je betaalt dan natuurlijk nog wel de laadkosten per kWh. Ook hiervoor geldt dat de tarieven per laadpaalexploitant verschillen.

Laadpas van a-point laden

Als je bij a-point een elektrische auto bestelt, regelt je de laadpas heel eenvoudig. Je ontvangt bij de elektrische auto een pas en sleutelhanger van a-point laden. Hiermee start je het laden van de elektrische auto. Thuis, in heel Nederland en bij één van de 100.000 laadpunten in Europa. Het laadtarief is flexibel en afhankelijk van de locatie waar je de auto oplaadt.

Meer over laden bij a-point


project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience