Laadpalen

Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

Als trotse eigenaar van een elektrische auto is het opladen van uw voertuig een belangrijk onderdeel van uw dagelijkse routine. Gelukkig heeft Nederland een van de beste laadnetwerken ter wereld. Maar waar kunt u al die laadpalen vinden?

Laadpalen in Nederland

Nederland heeft momenteel het grootste laadnetwerk van Europa, met meer dan 120.000 openbare oplaadpunten en snelladers. Bovendien kunt u bij meer dan 4200 laadstations snelladen.

Laadpalen in Europa

Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa wordt er veel geïnvesteerd in de laadinfrastructuur voor elektrische auto's. Het totale aantal laadpalen in Europa bedraagt momenteel meer dan 480.000, waarvan meer dan 57.000 snelladers zijn. Met name in Noordwest-Europa is de groei van het laadnetwerk indrukwekkend.

Opgeladen onderweg

Wanneer u van plan bent om met uw elektrische auto op vakantie te gaan, is het belangrijk om u goed voor te bereiden op de laadmogelijkheden in de landen die u doorkruist en in het vakantieland zelf. Gelukkig zijn er diverse websites en apps die u hierbij kunnen helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld de website van de ANWB raadplegen voor een actueel overzicht van de laadpalen in Nederland en de rest van Europa.

Als u thuis geen oplaadpunt heeft, zijn er verschillende opties om elders op te laden. Zo kunt u bijvoorbeeld opladen bij een openbare laadpaal of een laadstation bij een winkelcentrum, hotel of restaurant. Sommige gemeenten bieden ook gratis laadpalen aan. Bovendien kunt u vaak gebruik maken van de laadpas van uw energieleverancier of een andere aanbieder om te betalen voor het opladen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om uw elektrische auto op te laden, waar u ook bent!

Bekijk overzicht

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience