Kleine schade

Welke kleine autoschades zijn er?

Bij a-point maken we onderscheid tussen verschillende soorten kleine autoschades.

  • Kleine plaatschade
  • Deuken zonder lakschade
  • Koplampschade
  • Bumperschade

Plaatschade

Kleine schades aan een plaatdeel van de auto zoals de wielkast, bumperhoek of deel van de motorkap zijn perfect op te lossen met Spotrepair. Daarmee wordt een deel van de carrosserie behandeld en hoeven geen grote delen van de auto worden overgespoten. Voorwaarde is wel dat de schadeoppervlakte niet groter is dan een A4-papier. Met Spotrepair houden we de originele lak zoveel mogelijk intact. De beschadiging wordt eerst geïsoleerd, geschuurd en eventueel uitgedeukt. Daarna wordt een nieuwe vernis- en laklaag aangebracht en gedroogd met infraroodlicht. In gevallen van lakschade is vaak geen spuitcabine nodig. Het schadeherstel kost zo veel minder tijd en is goedkoper dan conventionele methodes!

Deuken

Bij uitdeuken zonder lakschade gebruiken we speciaal gereedschap waarmee de deuk uit het plaatmateriaal wordt gemasseerd. Dit doen we van binnenuit. Als dat niet kan, trekken we de deuk uit het plaatmateriaal met speciale lijmtechnieken. Het gedeukte plaatwerk hoeft niet volledig geschuurd en gespoten te worden. Dit bespaart tijd, kosten en is minder belastend voor het milieu. Omdat de originele lak gespaard blijft, ontstaan geen kleurverschillen. Uitdeuken zonder spuiten kan alleen als er geen enkele lakbeschadiging is en de deukjes niet groter dan een twee euro muntstuk. Veel van dit soort schades worden veroorzaakt door hagel, storm of zijn kleine parkeerschades.

Koplampschade

Verkeersveiligheid staat bij a-point voorop: autoverlichting moet het altijd goed doen. Wij adviseren om spotlicht- en koplampschade op tijd te herstellen. Koplampen worden gemaakt van polycarbonaat, een extreem harde kunststofsoort die veel licht doorlaat. Het materiaal is krasgevoelig en kan snel dof worden. Om ervoor te zorgen dat helderheid en vermogen van de verlichting niet afnemen, kunnen we de koplampen schuren en een nieuwe heldere coating geven. Bij vocht of schade aan het glas, vervangen we de koplamp.

Bumperschade

Bumpers hebben het zwaar te verduren, vooral bij het inparkeren. Bumperschade is dan ook de meest voorkomende vorm van autoschade. Doorrijden met bumperschade kan leiden tot een doorgescheurde of losse bumper. Gevaarlijk voor jou en andere verkeersdeelnemers! En bovendien kostbaarder om te repareren. Wij adviseren om bumpers altijd zo snel mogelijk te laten repareren. Kleine beschadigingen herstellen we met innovatieve technieken. Spotrepair staat bijvoorbeeld garant voor een kwalitatieve reparatie tegen lage kosten. Ook kunststof bumpers herstellen wij vakkundig. Bij grote beschadigingen biedt een volledige behandeling van de bumper uitkomst. Alleen als de bumper ernstige deuk- of scheurschade heeft opgelopen zal deze helemaal vervangen moeten worden.

Kleine autoschade laten herstellen?

Maak een werkplaatsafspraak

project.general_error_message

Uw persoonlijke Audi Experience