Volkswagen Occasioncheck

Heeft u uw Volkswagen niet bij ons of een andere officiële Volkswagen dealer gekocht? Of staat u op het punt om uw huidige Volkswagen te verkopen? Plan dan nu de Occasioncheck bij A-Point.

Voor slechts € 59 krijgt uw Volkswagen een volledige inspectie van de belangrijkste punten en worden uw vloeistoffen gratis bijgevuld. Achteraf ontvangt u een inspectierapport van de bevindingen per mail.

Waarom de occasioncheck?

  • Uw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur
  • Direct inzicht in welke technische staat uw Volkswagen verkeert
  • Weet welk onderhoud u komend jaar kunt verwachten
Occasioncheck inplannen width="28.109" height="25.861"/>

Deze punten worden gecheckt:

Banden. 
Natuurlijk controleert de monteur of de bandenspanning nog op niveau is. Ook wordt de slijtage onder de loep genomen: hoeveel profiel is er nog over en is er een gelijkmatig slijtagepatroon?

Remmen. 
Onze monteur bekijkt zowel de remblokken als remschijven van uw Volkswagen. Ook wordt er een remproef gedaan om er zeker van te zijn dat de remmen presteren zoals het hoort.

Schade.
Is er geen schade of roest te bekennen? En is er een eerdere (herstelde) schade geweest? De monteur controleert het.

Ruitenwissers. 
De ruitenwissers worden gecontroleerd op uitdroging en slijtage. Ook wordt de afstelling van de sproeikop en de ruitensproeiervloeistof nagekeken.

Voorruit. 
Zelfs de kleinste oneffenheden komen aan het licht. Om grote scheuren te voorkomen, worden beschadigingen met een speciale hars gerepareerd. Dit kost je vaak niets als je WA+ of All Risk-verzekerd bent.

Verlichting. 
De monteur controleert alle lichten op hun werking. Ook stelt hij, als dat nodig is, de hoogte goed af en zorgt hij ervoor dat het glas niet vaal is.

Accucheck. 
De rust- en startspanning wordt gemeten, om te kijken of de accu nog voldoet. Ook checkt de monteur of er geen roest op de accu te vinden is.

Uitlaatsysteem. 
De monteur loopt het complete uitlaatsysteem na op roestplekken, slijtage en lekkages.

Distributieriem/-ketting. 
Een distributieriem is één van de belangrijkste onderdelen van de motor, deze wordt dan ook gecheckt op eventuele slijtage.

Motorolie.
Ook checkt de monteur of de motorolie aan vervanging toe is. Schone en verse olie is beter voor de motor en voor het brandstofverbruik.

Airconditioning. 
De airco is op warme dagen een welkome verkoeling én verbetert uw concentratie als bestuurder. Koelt het systeem onvoldoende of ontstaan er nare geurtjes bij het starten van de auto? Laat dan een airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling uitvoeren om dit te verhelpen en de koelcapaciteit te controleren.

Verwarming. 
Ook op koude dagen wil je comfortabel autorijden. Daarom wordt getest of de verwarming optimaal werkt.

Koelsysteem. 
Het koelsysteem zorgt ervoor dat je motor niet oververhit raakt. Daarom checkt de monteur of er geen lekkages zijn en vult hij indien nodig de koelvloeistof gratis aan.

Onze Volkswagen vestigingen:

A-Point Volkswagen Amsterdam Noord

Aambeeldstraat 7
1021 KB Amsterdam
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Hoofddorp

Jacobus Spijkerdreef 4
2132 PZ Hoofddorp
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Amsterdam

Kollenbergweg 11
1101 AR Amsterdam
Nederland

Meer informatie

A-Point Service Amsterdam West

Kabelweg 100
1014 BC Westpoort Amsterdam
Nederland

Meer informatie