Mijn Volkswagen app

Eenvoudig in gebruik, eindeloze mogelijkheden.

Met de Mijn Volkswagen app bent u op afstand verbonden met uw Volkswagen.

Met de Mijn Volkswagen app bent u op afstand verbonden met uw Volkswagen.
De mogelijkheden van de nieuwe Volkswagen app

  • Vind uw auto terug
  • Houd uw ritten bij
  • Verminder de kans op pech
  • En veel meer..

Het instructiebestand om uw smartphone te koppelen aan uw Volkswagen vindt u hier. De brochure kunt u hier downloaden.

Uw privacy is gewaarborgd.

Volkswagen hecht veel belang aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. Zo kiest u uw eigen voorkeusdealer en kunt u desgewenst uw historische ritgegevens verwijderen.

Veiligheid voorop. Niet tijdens het rijden.

De Mijn Volkswagen app staat in directe verbinding met uw Volkswagen. Via een beveiligde verbinding worden gegevens vanuit uw auto naar uw smartphone gestuurd. Goed om te weten: het werkt niet andersom. Het is dus niet mogelijk om uw auto bijvoorbeeld op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen. Een veilig gevoel.

Is mijn Volkswagen geschikt voor de Mijn Volkswagen app?

De Mijn Volkswagen app werkt alleen bij geselecteerde Volkswagen modellen die voorzien zijn van een Mijn Volkswagen Module. Die wordt sinds juni 2015 standaard ingebouwd in de nieuwe Golf-, Golf Variant- en Sportsvan Business Edition Connected. Met ingang van oktober 2015 kunt u ook de Mijn Volkswagen Module laten inbouwen in uw Polo, Golf en Passat vanaf bouwjaar 2010.

Waar vind ik de QR-code van mijn Volkswagen?

Alleen de Volkswagen modellen die geschikt zijn voor de Mijn Volkswagen app hebben een QR-code. U vindt de QR-code op de deurstijl van de bestuurdersdeur en in het instructieboekje van uw Volkswagen.

Even checken. Zeker weten dat alles in orde is.

U kent het ongetwijfeld. Het gevoel dat u bijna zeker weet dat uw Volkswagen op slot of op de handrem staat. Gelukkig kunnen de veiligheidsfuncties van de Mijn Volkswagen app u direct geruststellen. U hoeft de deur niet meer uit om het te checken.

Zijn de deuren dicht?

Open het dashboard van uw app en u weet het.
Met de Mijn Volkswagen app kunt u altijd en overal controleren of uw Volkswagen op slot staat. Zo hoeft u alleen nog meer de deur uit als dit niet het geval is. En dat scheelt.

Uw volkswagen in beweging?

De app meldt het direct.
Als u het Bewegings Alert van de Mijn Volkswagen app heeft ingeschakeld, krijgt u direct een melding zodra uw Volkswagen wordt verplaatst of de deuren ontgrendeld worden. Bijvoorbeeld in het geval van diefstal.

Handrem actief?

Check op afstand of uw Volkswagen vast staat!
Ergens veraf geparkeerd en u weet niet zeker of uw auto op de handrem staat? Geen probleem. De Mijn Volkswagen App geeft u direct uitsluitsel. Extra prettig als uw auto op een helling staat.

Think Blue-Score. U weet hoe zuinig u rijdt.

Met de Think Blue-score in de Mijn Volkswagen app krijgt zuinig rijden totaal een nieuwe dimesie. In één oogopslag wordt inzichtelijk hoe uw rijgedrag is ten opzicte van andere Volkswagen rijders. Van het verbruik per kilometer tot aan uw gemiddelde snelheid. Brandstof besparen was nog nooit zo leuk.

Wat is Think Blue?

Bijdrage aan een duurzame toekomst.
Volkswagen wil milieuvriendelijke producten en oplossingen oontwikkelen om milieubewust gedrag aan te moedigen. Think Blue gaat over meer verantwoordelijkheid op de weg en meer mileubewustzijn. Niet alleen in onze auto’s, maar overal en iedere dag.

Persoonlijke Think Blue-score.

Hoe lager uw verbruik, hoe hoger u scoort.
Zuinig rijden wordt makkelijk met de Think Blue-score. Zie per rit wat uw score is op basis van uw rijgedrag. Bekijk hoe u het doet in vergelijking met andere dagen. Of met andere Volkskwagen rijders. Staat u binnenkort op nummer 1?

Morgen tanken?

Check thuis alvast hoeveel kilometer u nog kunt rijden.
Waarschijnlijk heel herkenbaar: u komt er te laat achter dat u nog moet tanken. Met de Mijn Volkswagen app kunt u thuis alvast checken of u eerder moet verrekken voor een tankbeurt. Zo weet u precies hoe ver u nog kunt.

Onderhoud. U weet wanneer onderhoud nodig is.

Enig idee wanneer uw auto onderhoud nodig heeft? Gelukkig heeft de Mijn Volkswagen app altijd een antwoord klaar. Ook als er een lampje gaat branden of als het tijd is voor een APK. En in geval van pech kunt u via de app direct de Volkswagen Mobiliteitsservice inschakelen.

Wanneer welk onderhoud?

Vergeet uw agenda. Uw app helpt u herinneren.
De Mijn Volkswagen app weet precies wat de leeftijd van uw Volkswagen is en hoeveel kilometer er op de teller staat. Zo kan de app u op het juiste moment helpen herinneren als het tijd is voor een servicebeurt.

Accu ok? Banden op spanning?

Controleer het zonder enige inspanning.
Zuinig rijden wordt makkelijk met de Think Blue-score. Zie per rit wat uw score is op basis van uw rijgedrag. Bekijk hoe u het doet in vergelijking met andere dagen. Of met andere Volkskwagen rijders. Staat u binnenkort op nummer 1?

Gestrand met pech?

De hulpdiensten weten u feilloos te vinden.
Waarschijnlijk heel herkenbaar: u komt er te laat achter dat u nog moet tanken. Met de Mijn Volkswagen app kunt u thuis alvast checken of u eerder moet verrekken voor een tankbeurt. Zo weet u precies hoe ver u nog kunt.

Mijn ritten. U weet precies waar u bent geweest.

Vooral na uw vakantie is het leuk om terug te zien waar u ook alweer die fantastische route heeft gereden. Met de Mijn Volkswagen app kunnen alle onhandige landkaarten in de kast blijven. Al uw ritten vindt u onder elkaar in een één overzicht, inclusief afstand, tijd, gemiddelde snelheid en de gereden route.

Rit privé, woon-werk of zakelijk?

Gewoon een kwestie van aanvinken.

Rijdt u ook privé met uw leaseauto? De Mijn Volkswagen app is ideaal voor het bijhouden van uw ritadministratie. Nooit meer gehannes met boekjes. Bovendien hoeft u geen apart ritregistratiesysteem aan te schaffen.

Alle ritten in één pdf.

De ritregistratie van de Mijn Volkswagen app is handig en tijdsbesparend. Vanaf november kunt u na aankoop van het ritregistratiesysteem met één druk op de knop alle gegevens overzichtelijk in een pdf-document downloaden. Dit bestand is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. Ruim op tijd voor uw belastingaangifte.

Informeer mij als de app beschikbaar is voor mijn Volkswagen