7

De Volkswagen Tiguan
Nu in de showroom!

De nieuwe Volkswagen Tiguan, de eerste SUV die gebruik maakt van het flexibele MQB-platform. Daardoor is hij 50 kg lichter en daarbij ruimer, zuiniger, veiliger en comfortabeler dan zijn voorganger. De nieuwe Tiguan staat nu in de showrooms van A-Point.

  • Rijklaar v.a. € 37.940,-
  • Privé lease v.a. *€ 509,- p.m.
  • Lease v.a. € 489,- p.m.
Rijklaar v.a. € 37.940,-
Privé lease v.a. *€ 509,- p.m.
Lease v.a. € 489,- p.m.

De Tiguan valt op door zijn scherpe, gestroomlijnde lijnvoering (Cw-waarde 0,31). Zowel in de lengte als in de breedte is hij gegroeid. Hij meet 4,49 meter in lengte (+6 centimeter) en is 1,84 meter breed (+ 3 centimeter). De hoogte is 3,3 centimeter afgenomen en bedraagt nu 1,63 meter. Samen met de fors gegroeide wielbasis (nu 2,68 meter; +7,7 centimeter) zorgt dat voor krachtige proporties. De vernieuwde Tiguan is bovendien uitgerust met een opvallende grille, waarbij vooral de hogere motorkap, bredere LED-koplampen en nieuwe voorbumper de aandacht trekken.

Daarbij biedt deze generatie Tiguan duidelijk meer ruimte dan zijn voorganger, zowel in het passagiers- als bagagecompartiment. Met de achterbank in normale positie is al een volume van 615 liter beschikbaar en met neergeklapte achterbank is dat zelfs 1.655 liter. De winst vergeleken met zijn voorganger bedraagt maar liefst 145 liter. De laaddrempel ligt bovendien lager.

Ruime motorenkeus, (trek)kracht in overvloed

De Tiguan is er met TSI-benzinemotoren en TDI-diesels. Stuk voor stuk voldoen ze aan de Euro 6-emissienorm. Ze hebben directe injectie, turbotechnologie, een stop-start-systeem en accuregeneratie. De dieselmotoren worden bovendien voorzien van twin-dosing technologie. Het vermogensspectrum van de TSI-motoren loopt van 92 kW/125 pk tot 162 kW/220 pk en bij de TDI’s van 85 kW/115 pk tot 176 kW/240 pk. Vergeleken met de vorige Tiguan Euro 5-modellen zijn de nieuwe motoren tot 24% zuiniger. Afgezet tegen de Euro 6-versies bedraagt de winst nog steeds maximaal 10%. De Tiguan kan aanhangers met een gewicht van maximaal 2.500 kg trekken.

Daarnaast is er de nieuwe uitvoering met geavanceerde plug-in hybride aandrijving.

Voorwielaandrijving of 4MOTION

De Tiguan is er naar keuze met voorwielaandrijving of 4MOTION vierwielaandrijving met Haldex-koppeling. Deze zorgt ervoor dat de Tiguan doorgaans als een voorwielaandrijver functioneert, inclusief de gunstige verbruikscijfers die daarbij horen. Indien nodig worden automatisch de achterwielen ‘bijgeschakeld’. Dankzij het nieuwe 4MOTION Active Control heeft de bestuurder keuze uit verschillende rijmodi, zoals Snow, Onroad en diverse offroad-instellingen.

Comfortabel en sfeervol interieur

Het interieur helpt u op veel manieren aan comfort en een prettige sfeer. In de nieuwe interface box kunt u draadloos telefoons opladen. Het klimaatbeheersingssysteem met drie zones bedient u gemakkelijk met digitale touchpanelen. Optioneel is ook het stuurwiel te voorzien van handige touch-elementen. Met een groot panoramisch schuif-/kanteldak kunt u de Tiguan openstellen voor natuurlijk licht. Meervoudig verstelbare ergoActive stoelen met massagefunctie zijn eveneens voorhanden. U kunt ook het geluid in de Tiguan upgraden met het Harman Kardon audiosysteem met liefst tien luidsprekers van hoge kwaliteit.

Uitgebreid infotainment

De Tiguan wordt leverbaar met het Active Info Display, het 12,3 inch interactieve digitale instrumentarium. Het nieuwe MIB3-infotainmentsysteem komt met de online diensten van We Connect. De Tiguan is via App Connect te koppelen met zowel Android- als Apple-telefoons. CarPlay (Apple) en Android Auto zijn ook geïntegreerd. Met de Media Control app zijn infotainmentfuncties ook via een tablet te bedienen. De Volkswagen online service Guide & Inform is eveneens leverbaar. Dit biedt handige diensten zoals verkeersinfo en informatie over de nabijheid van tankstations, parkeergarages en meer. Nieuw is de online dienst Security & Service die het mogelijk maakt om onder bepaalde omstandigheden hulp te vragen.

Veiligheid voor iedereen: slimme assistentie

Bij de Tiguan staat veiligheid voorop en IQ.DRIVE maakt dit mogelijk. Travel Assist neemt met hulp van Adaptive Cruise Control en Lane Assist de besturing, het gas en remmen voor u over bij snelheden tussen 0 en 210 km/h. Daarnaast is Front Assist standaard, met City Emergency Braking en Pedestrian Monitoring, Lane Assist en het Post Collision remsysteem. Ook standaard is de actieve motorkap. Deze komt bij een aanrijding met een voetganger omhoog. Zo creëert hij meer ruimte voor de impact en vermindert hij de kans op (ernstig) letsel. Deze houdt met hulp van radartechnologie automatisch afstand tot voorliggers. Bij de uitvoering met DSG-transmissie is ook de file-assistent inbegrepen. Andere leverbare assistentiesystemen zijn Side Assist (rijbaanassistent), Pre Crash, de vooruitziende veiligheidsassistent, vermoeidheidsherkenning en Area View dat de omgeving van de auto zichtbaar maakt.

Uitgebreide Tiguan-range

De Tiguan is er als Life, Life Business, Elegance. Ook de populaire R-Line-uitvoeringen, de R-Line en R-Line Business+ zijn weer leverbaar. Deze focussen op dynamiek met een extra sportieve aankleding van in- en exterieur. Al deze uitvoeringen komen met standaard LED-koplampen, Front Assist, multifunctioneel stuurwiel en het minimaal 6,5 inch infotainmentscherm met We Connect en We Connect Plus.

De Tiguan eHybrid

De Volkswagen Tiguan komt ook in een krachtige plug-in hybride uitvoering. Met deze aandrijflijn heeft u een systeemvermogen van 180 kW en 245 pk. De Tiguan start altijd in de volledig elektrische E-MODE bij een volledig opgeladen batterij. Hiermee kunt u tot wel 50 kilometer (WLTP) elektrisch afleggen. De elektromotor haalt snelheden tot 130 km/h. Door in Hybrid-modus te rijden laadt u tijdens het rijden op de efficiënte TSI-benzinemotor de batterij op, voor nieuwe volledige elektrische prestaties. De elektromotor biedt extra ondersteuning, bijvoorbeeld bij het accelereren. Daarnaast selecteert u gemakkelijk de sportieve GTE-modus met de DSG-keuzehendel om het volledige systeemvermogen te benutten.

Bezoek onze showrooms

A-Point Volkswagen Hoofddorp

Jacobus Spijkerdreef 4
2132 PZ Hoofddorp
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Amsterdam

Kollenbergweg 11
1101 AR Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

* De Privé Lease actieprijs geldt voor de Volkswagen Tiguan en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.

Financier de Tiguan

Contante prijs

€ 37.940,-

Aanbetaling

€ 9.485,-

Totaal kredietbedrag

€ 33.626,-

Slottermijn

€ 0,-

Termijnbedrag

€ 560,43

Totale door de consument te betalen bedrag

€ 43.111,-

Debetrentevoet

6.99%

Jaarlijkse kostenpercentage

6.99%

Looptijd

60 maanden

Financiering wordt verstrekt door Volkswagen Financial Services. Ingeschreven in het handelsregister met de statutaire naam DFM N.V. onder nummer 31018376 en is gevestigd te Amersfoort. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12045409. Financieringsaanbieding op basis van een niet-doorlopend krediet. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenfinancialservices.nl

Let op! Geld lenen kost geld

* Zie disclaimer