De Volkswagen Taigo
Meer keuze voor de SUV-liefhebber

Speciaal voor de liefhebbers van sportievere SUV’s komt Volkswagen met de Taigo, een nieuwe SUV-coupé. De Volkswagen Taigo is een CUV (Cross-over Utility Vehicle), met de hoge zitpositie van een SUV en de elegant aflopende daklijn van een coupé.

Het compacte model vindt zijn oorsprong in de succesvolle Volkswagen Nivus, die wordt geproduceerd voor de Braziliaanse markt. Nu vindt de Nivus dus als de Volkswagen Taigo ook zijn weg naar Europa en dat is goed nieuws voor veel autoliefhebbers, gezien de toenemende vraag naar hoge, compacte auto’s.

De onthulling van de Volkswagen Taigo staat gepland voor de zomer en eind 2021 staat hij naar verwachting al in de showroom. Op deze pagina vertellen wij u alvast alles wat er bekend is over deze SUV-coupé. Vergeet u niet aan te melden om geen update over de Taigo te missen.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

De nieuwe Volkswagen Taigo - De prijs

Volkswagen Taigo

Er is op het moment nog niets bekend over de prijs van de nieuwe Volkswagen Taigo. Wij verwachten deze zomer bij zijn onthulling meer informatie over de prijzen en vanaf wanneer u hem kunt bestellen. Volgens de planning kunt u de Taigo eind 2021 al komen bewonderen in de showrooms van A-Point Volkswagen.

Wilt u er zeker van zijn dat u geen nieuwsbericht mist over de prijzen, lanceringsdata en specificaties van dit model? Meld u dan hieronder aan, zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>
Volkswagen Taigo
Volkswagen Taigo

De nieuwe Volkswagen Taigo - Design

Volkswagen Taigo

Hoewel er nog geen details zijn bekendgemaakt over het design van de Volkswagen Taigo, krijgen we op basis van de eerste beelden al een vrij goed idee hoe hij eruit komt te zien. Bovendien zal het model sterk lijken op de Braziliaanse Nivus. Wat direct opvalt zijn de dynamische coupé-lijnen van de Taigo, waarbij het dak fraai golft en afbuigt richting de achterzijde van de auto.

Aan zowel die achterzijde als bij de neus vindt u een prominente bumper zoals u mag verwachten van een SUV. LED-koplampen zijn standaard en de achterlichten zijn stijlvol met elkaar verbonden, zoals we eerder ook zagen bij onder andere de ID.4 en de Audi Q8.

De nieuwe Volkswagen Taigo - Afmetingen

Voor de afmetingen van de Volkswagen Taigo kunnen we afgaan op zijn Braziliaanse evenknie Volkswagen Nivus. Daardoor weten we grofweg wat de afmetingen van de Taigo zullen zijn.

  • Lengte: 4,26 meter
  • Breedte: 1,75 meter
  • Hoogte: 1,49 meter
  • Wielbasis: 2,56 meter
Interieur Volkswagen Nivus

De nieuwe Volkswagen Taigo - Het interieur

Interieur Volkswagen Nivus

Volkswagen heeft nog weinig bekendgemaakt over het interieur van de Taigo, maar verwacht wordt dat hij over dezelfde moderne elementen beschikt als de nieuwe Golf, de T-Roc en natuurlijk de Nivus (hiernaast te zien).

Het moderne bedieningsconcept zal een volledig digitaal instrumentarium bevatten en een uitgebreid pakket aan rijassistentiesystemen.

De motor van de nieuwe Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo

Volkswagen heeft bekendgemaakt dat de Taigo voorzien wordt van zuinige TSI turbo-benzinemotoren. De auto wordt gebouwd op dezelfde basis als de Polo en de T-Cross. Daarom mogen we verwachten dat u ook bij de Taigo zal kunnen kiezen uit een 1.0 en 1.5 TSI-motor.

Meer informatie over de motor, zoals het vermogen en de snelheden, krijgen we waarschijnlijk bij zijn onthulling in de zomer.

Volkswagen Taigo

De nieuwe Volkswagen Taigo leasen bij A-Point

De Volkswagen Taigo is waarschijnlijk de sportieve SUV-coupé waar veel mensen al langer op gewacht hebben. In de zomer wordt hij officieel onthuld en weten we meer over de prijzen, zijn uitrusting en prestaties. Eind 2021 is hij leverbaar en kunt u deze compacte SUV al bestellen of natuurlijk leasen bij A-Point Volkswagen. Zorg dat u in aanloop daarnaartoe al het nieuws over de Volkswagen Taigo meekrijgt door u hieronder aan te melden.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

A-Point Volkswagen Hoofddorp

Jacobus Spijkerdreef 4
2132 PZ Hoofddorp
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Amsterdam

Kollenbergweg 11
1101 AR Amsterdam
Nederland

Meer informatie