De Volkswagen Taigo
Meer keuze voor de SUV-liefhebber

Speciaal voor de liefhebbers van sportievere SUV’s komt Volkswagen met de Taigo, een nieuwe SUV-coupé. De Volkswagen Taigo is een CUV (Cross-over Utility Vehicle), met de hoge zitpositie van een SUV en de elegant aflopende daklijn van een coupé.

Het compacte model vindt zijn oorsprong in de succesvolle Volkswagen Nivus, die wordt geproduceerd voor de Braziliaanse markt. Nu vindt de Nivus dus als de Volkswagen Taigo ook zijn weg naar Europa en dat is goed nieuws voor veel autoliefhebbers, gezien de toenemende vraag naar hoge, compacte auto’s.

De Volkswagen Taigo is reeds onthuld en begin 2022 staat hij naar verwachting al in de showroom. Op deze pagina vertellen wij u alvast alles wat er bekend is over deze SUV-coupé. Vergeet u niet aan te melden om geen update over de Taigo te missen.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

De nieuwe Volkswagen Taigo - De prijs

Er is op het moment nog niets bekend over de prijs van de nieuwe Volkswagen Taigo. Wij verwachten in de tweede helft van 2021 meer informatie over de prijzen en vanaf wanneer u hem kunt bestellen. Volgens de planning kunt u de Taigo begin 2022 al komen bewonderen in de showrooms van A-Point Volkswagen.

Wilt u er zeker van zijn dat u geen nieuwsbericht mist over de prijzen, lanceringsdata en specificaties van dit model? Meld u dan hieronder aan, zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

De nieuwe Volkswagen Taigo - Design

De Taigo is gebouwd op het flexibele MQB-platform van Volkswagen, hetzelfde platform waarop de Polo en T-Cross zijn gebouwd. De nieuwe Taigo valt op door zijn aflopende daklijn en grote wielen (tot 18 inch). De in contrastkleur afgewerkte wielkasten benadrukken het crossover-karakter nog eens. De full LED-koplampen zijn standaard op de Taigo. De doorlopende LED achterlichten met 3D-look zetten hightech accenten maken het design helemaal af. De optionele IQ.LIGHT LED matrix-koplampen zijn met elkaar verbonden door een karakteristieke LED-lichtstrip.

De nieuwe Volkswagen Taigo - Afmetingen

Het sportieve design van een coupé samengevoegd met het gebruiksgemak van een SUV. Ondanks de compacte buitenafmetingen beschikt de Taigo over een ruim interieur. Met optionele trekhaak is de Taigo geschikt om aanhangers te vervoeren.

  • Lengte: 4,26 meter
  • Breedte: 1,76 meter
  • Hoogte: 1,49 meter
  • Wielbasis: 2,57 meter
  • Bagageruimte: 438 liter
  • Trekgewicht: 1.000-1.200 kg
volkswagentaigor-line9

De nieuwe Volkswagen Taigo - Het interieur

In het interieur van de Taigo waant u zich in de toekomst. Het futuristische interieur is standaard rijk uitgerust. Zo is de Digital Cockpit met 8 inch display standaard op alle modellen. De nieuwe infotainmentsystemen met grote touch displays (tot 9,2 inch) zijn van de nieuwste generatie. De systemen zijn geschikt voor online navigatie en ‘over the air’ updates. Sommige versies bieden zelfs de mogelijkheid om het navigatiesysteem na aankoop van de auto te activeren (on demand functie). Dankzij de eSIM is een Taigo altijd online, veel functies zijn op afstand via App-Connect te bedienen en uiteraard zijn Apple Carplay en Android Auto daarbij draadloos beschikbaar. Ook is er toegang tot de online diensten van We Connect. Ook handig: de Taigo is er desgewenst met een draadloze oplaadfunctie voor smartphones en keyless entry.

De motor van de nieuwe Volkswagen Taigo

Volkswagen heeft bekendgemaakt dat de Taigo voorzien wordt van zuinige TSI turbo-benzinemotoren. De auto wordt gebouwd op dezelfde basis als de Polo en de T-Cross. De Taigo wordt leverbaar met de 1.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk. Afhankelijk van de gekozen motorisering heeft de Taigo een handgeschakelde versnellingsbak of een zeventraps automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Meer informatie over de motor, zoals het vermogen en de snelheden, krijgen we waarschijnlijk in de tweede helft van 2021.

Semi autonoom rijden in de nieuwe Volkswagen Taigo

De assistentiesystemen in de Taigo vind u normaal gesproken alleen in hogere segmenten. Dit maakt de Taigo op dit gebied uniek in zijn klasse. Elke Taigo wordt standaard geleverd met Front Assist inclusief City Emergency Braking, Lane Assist en vermoeidheidsherkenning. Optioneel is hij leverbaar met IQ.DRIVE Travel Assist. Met dit systeem hoeft u alleen nog het stuur aan te raken tijdens het rijden. De vooruitziende Cruise Control (die rekening houdt met snelheidslimieten en gegevens van het navigatiesysteem) zorgt ervoor dat de Taigo automatisch een veilige afstand bewaard tot voorliggers. Door de samenwerking met Lane Assist blijft hij daarbij altijd tussen de wegmarkeringen. Dat is niet nog alles. Wanneer het systeem samen kan werken met een navigatiesysteem, verlaagt deze ook de snelheid bij het naderen van kruispunten, rotondes en bochten. Zodoende kan de Taigo semi-autonoom rijden.

De nieuwe Volkswagen Taigo leasen bij A-Point

De Volkswagen Taigo is waarschijnlijk de sportieve SUV-coupé waar veel mensen al langer op gewacht hebben. Het model is reeds onthuld en weten we al wat meer over de specificaties. De prijzen en uitrustingen worden in een later stadium bekend gemaakt. Begin 2022 is hij naar verwachting leverbaar en kunt u deze compacte SUV al bestellen of natuurlijk leasen bij A-Point Volkswagen. Zorg dat u in aanloop daarnaartoe al het nieuws over de Volkswagen Taigo meekrijgt door u hieronder aan te melden.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

A-Point Volkswagen Amsterdam Noord

Aambeeldstraat 7
1021 KB Amsterdam
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Hoofddorp

Jacobus Spijkerdreef 4
2132 PZ Hoofddorp
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Amsterdam

Kollenbergweg 11
1101 AR Amsterdam
Nederland

Meer informatie