7

Alles over de elektrische Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen, maar nu elektrisch.

De Volkswagen ID.3 is het nieuwste honderd procent elektrische model en weer een echte Volkswagen: gemaakt voor iedereen! Hij combineert de laatste innovaties met een betrouwbaar karakter, luxe design en grote actieradius. De Volkswagen ID.3 is opvallend betaalbaar, zowel als u deze wilt kopen als leasen.

De ID.3 - De prijs

Verkrijgbaar voor minder dan € 30.000,-*

De Volkswagen ID. 3 is naar verwachting in de tweede helft van 2020 verkrijgbaar bij ons en de prijzen zullen binnenkort bekend gemaakt worden. De eerste uitvoering is de ID.3 1ST, die begint bij een instapversie met een vanaf prijs van minder dan € 30.000,-. De prijsindicatie is gebaseerd op de Duitse prijsstelling.

Reserveer nu de ID.3!

Enthousiast geworden? Dat snappen wij. De Volkswagen ID.3 komt naar verwachting de tweedehelft van 2020 op de markt. Zeker weten dat u de elektrische Volkswagen als een van de eersten rijdt? Reserveer hem dan nu! Wees er snel bij, want de productieplekken zitten zo weer vol.

Reserveer een productieplek width="28.109" height="25.861"/>

De elektrische Volkswagen ID.3

Omdat de Volkswagen ID.3 volledig elektrisch is stoot deze geen CO2 uit, maar daar stopt het niet bij. De Volkswagen ID. 3 wordt namelijk ook nog eens volledig CO2 neutraal geproduceerd, van materiaal tot eindproduct. Dit wordt bereikt door de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is te compenseren met klimaatbeschermingsprojecten. Zo wordt bijvoorbeeld tot maar liefst 97% van de accu hergebruikt.

Elektrisch rijden is innovatief en kent tegelijkertijd nog meer voordelen:

  • Besparen op de brandstofkosten, want elektriciteit is goedkoper
  • U heeft belastingvoordeel
  • Het is beter voor het milieu
  • Minder onderhoudskosten

De actieradius van de Volkswagen ID.3

De ID.3 komt in drie batterijvarianten:

  1. De basisversie heeft een netto energie-inhoud van 45 kWh en een actieradius van 330** km (WLTP). Deze batterij is te laden met maximaal 7,2 kW wisselstroom en maximaal 50 kW gelijkstroom.
  2. De mid-range batterij heeft een actieradius van maximaal 420** km en een netto energie-inhoud van 58 kWh.
  3. De grootste batterij heeft een netto energie-inhoud van 77 kWh en is goed voor een actieradius van 550** km.

De actieradius van een auto is de afstand die een voertuig kan afleggen zonder tussentijds van buitenaf energie toe te voegen. Dit wordt ook wel de range van een auto genoemd. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van meerdere factoren, zoals rijstijl, temperatuur, het aantal inzittenden, het bagagegewicht en de rijomstandigheden. Tachtig procent van de bestuurders kan met de kleinste batterij (45 kWh) een range van 230-330 km behalen. Dit betekent dat u in één rit van Amsterdam naar Düsseldorf kunt en weer terug.

ID.3 - De uitvoering

De Volkswagen ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt net zo veel binnenruimte als een Passat. De ID.3 is 4,26 meter lang, 1,81 meter breed en 1,55 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,77 meter. Het model heeft een opmerkelijk kleine draaicirkel van 10,2 meter.

De ID.3 is gebouwd op het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB-platform. Dit revolutionaire platform is ontworpen om ondanks de het compacte formaat van de auto toch veel binnenruimte en een grote actieradius op te leveren. Om dit te bereiken zijn de platte accu’s in de vloer verwerkt. De motor, elektronische aansturing en de ééntrapstransmissie zijn in de achteras geïntegreerd. De ID.3 biedt veel dynamiek door een laag zwaartepunt te combineren met gunstige gewichtsverdeling en achterwielaandrijving.

De ID.3 1ST zal de eerste beschikbare uitvoering zijn. Het gestroomlijnde design geeft de auto meteen een herkenbare uitstraling. De innovatieve ID.3 Light-technologie zorgt voor interactieve communicatie met zowel inzittenden als mensen buiten de auto. Een uniek stijlelement is de donker uitgevoerde glazen achterklep en smalle LED-lichtunits. Het panoramadak van de ID.3 1ST geeft een ruimtelijk gevoel en zorgt voor extra hoofdruimte. De ID.3 is ruimtelijk met vijf zitplaatsen en het bagageruim heeft een inhoud van 385 liter.

Het interieur van de ID.3 1ST is een unieke editie met voortreffelijke stijlelementen en extra’s. Zo heeft deze unieke 1ST badges om aan iedereen te laten zien dat jij er vroeg bij was. En heeft de ID.3 1ST Play & Pauze pedalen. Het digitale instrumentenpaneel en het centrale 10,1 inch display werken intuïtief. En een bijzondere feature is het optionele augmented reality head-up display dat informatie projecteert op de voorruit.

De ID.3 - Private Lease

De Volkswagen ID.3 leasen? Ook dat kan natuurlijk. Private leasen is niet alleen heel voordelig maar ook nog eens heel praktisch. Wij regelen voor u het onderhoud en de wegenbelasting, bovendien bent u meteen allrisk verzekerd. U krijgt de nieuwe elektrische Volkswagen voor een vast maandbedrag. Zo weet u altijd waar u aan toe bent! De prijzen voor het leasen van een Volkswagen ID.3 worden later bekend gemaakt.

Als zakelijke rijder profiteert u van een gunstige bijtelling. Omdat de Volkswagen ID.3 1ST volgend jaar nog wordt geleverd, profiteert u van het lage bijtellingstarief van 8%***.

Dit is de ID.3

Bezoek onze showrooms

A-Point Volkswagen Hoofddorp

Jacobus Spijkerdreef 4
2132 PZ Hoofddorp
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point Volkswagen Amsterdam

Kollenbergweg 11
1101 AR Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

* De prijsindicatie voor de ID.3 1ST van € 30.000,- is gebaseerd op de Duitse prijsstelling.

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Voor elektrische auto’s geldt vanaf 2020 een 8% bijtelling over de eerste € 45.000,- van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald.