Algemene Periodieke Keuring

De APK is een wettelijke verplichte keuring voor auto’s vanaf vier jaar oud (drie jaar voor dieselmodellen). Het doel van de APK is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu. Bij de keuring wordt een ŠKODA volgens een vast stramien gecheckt op een groot aantal punten.

Wanneer APK uitvoeren?

De APK is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en het type brandstof.

Datum eerste toelating Brandstofsoort  Wanneer keuren 
 Na 1 januari 2005  Benzine

Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum  APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK).

 Na 1 januari 2005

 Diesel Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK),  daarna elk jaar (voor vervaldatum APK).

 Vóór 1 januari 2005,
 voertuig niet ouder dan 30 jaar
 Alle soorten Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK),  daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)

Wat kost de APK?

Voor ŠKODA’s met een benzine- of dieselmotor betaalt u slechts € 30,- (all-in) voor uw APK. De wettelijke afmeldkosten van € 4,15 zijn daarbij inbegrepen. Tijdens de APK worden alle belangrijke onderdelen van uw auto nagekeken. Wij kunnen de APK uitstekend voor u uitvoeren, we kennen uw auto immers als geen ander.

Wat wordt er gecheckt bij een APK?

Schokdempers
Airbags
Banden
Remmen
Verlichting

 Wielophanging
 Gordels
 Uitstoot uitlaatgassen
 Kilometerstand
 Gebruikte brandstof

 Gebruikte brandstof
 Het voertuigbewijs
 Ruitenwissers
 Stuurinrichting

Gratis draadloze powerbank t.w.v. € 29,50 bij een APK!

Is het binnenkort tijd voor een APK van uw ŠKODA ? Plan dan uw APK in voor september, want alle ŠKODA -rijders ontvangen dan bij een APK een gratis draadloze powerbank t.w.v. € 29,50. Deze powerbank heeft een hoge capaciteit van 10.000 mAh en is geschikt voor het opladen van een smartphone, tablet of draadloze oortjes en ideaal voor op reis of op uw bureau.