7

De SEAT el-Born
Elektrisch, dynamisch en praktisch

De SEAT el-Born maakt een even gedenkwaardige als veelbelovende entree als de eerste volledig elektrische SEAT op het MEB-platform. Het uitgesproken model is zeer sportief. De krachtige elektromotor met zijn efficiënte, zuinige prestaties maakt elektrisch rijden bijzonder aantrekkelijk.

SEAT el-Born – De prijs

Deze nieuwe volledig elektrische auto wordt verwacht in 2021. In de aanloop naar de marktintroductie zal er meer informatie over de prijs en specificaties van het model bekend worden gemaakt. Wij geven u graag meer informatie over de SEAT el-Born, zodra deze beschikbaar is. Schrijf u hier in en wij houden u op de hoogte.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

SEAT el-Born – Het design

De SEAT el-Born kent een opvallend en eigenzinnig design, dat past bij zijn bijzondere karakter als elektrische auto. Sportiviteit voert de boventoon in de compacte constructie. Zijn markante aerodynamische neus bevat een dichte grille en kleine luchtinlaten onderin om de batterijen te koelen. De wielen zijn breed gepositioneerd, waardoor de auto een vastberaden en sportieve indruk maakt. Met de turbinevormige 20 inch velgen is het plaatje compleet en het inventieve ontwerp ervan helpt bovendien om de remmen te koelen.

Aan de achterzijde prijkt een dubbele achterspoiler en zijn de scherp gesneden achterlichten naadloos geïntegreerd in het design en met elkaar verbonden, direct onder de achterruit. Onder het logo leest u de sierlijk uitgeschreven modelnaam, die past bij het hippe karakter van de wijk in Barcelona met dezelfde naam.

SEAT el-Born – Het interieur

De SEAT el-Born is ontworpen met het oog op zoveel mogelijk ruimte. Dat is voor een groot deel te danken aan de elektrische aandrijflijn, die weinig ruimte inneemt. Daardoor blijft er daarvan des te meer over voor u. In de sportieve stoelen zit u comfortabel en deze bieden de juiste ondersteuning voor de dynamische rijstijl waar de el-Born toe in staat is. Het dashboard kent een strak ontwerp, met scherpe lijnen en zo min mogelijk overbodige knoppen.

In plaats daarvan kunt u rekenen op een hoogstaand infotainmentsysteem. Met het 10 inch touchscreen in het midden van het dashboard kunt u gemakkelijk een veelvoud aan handige en aangename toepassingen bedienen en wordt u voorzien van nuttige informatie. Ook de digitale cockpit, een infotainmentscherm direct achter het stuur, speelt een onmisbare rol bij het tonen van onder meer navigatie.

SEAT el-Born – Verbonden en zelfstandig

In de SEAT el-Born kunt u rekenen op goede connectiviteit, die onder meer tot uiting komt in de verschillende toepassingen van het infotainmentsysteem. Daarnaast is de auto in grote mate zelfstandig, dankzij slimme technologische innovaties. De el-Born is niveau 2-autonoom en kan daardoor in de rijbaan blijven, gas geven en afremmen zonder dat u iets hoeft te doen. Het is daarbij wel de bedoeling dat u actief blijft opletten met de handen aan het stuur, maar vooral filerijden zal u minder energie kosten dan normaal het geval is.

Ook parkeren is een ontspannende aangelegenheid met Intelligent Park Assist, waardoor u zelf zo min mogelijk hoeft te doen. Zo blijft u scherp voor de momenten waarop de auto uitblinkt, als u het gaspedaal verder kan intrappen en met overtuiging scherpe bochten instuurt.

SEAT el-Born - De motor

De motor van de SEAT el-Born past perfect bij het pittige uiterlijk. Het vermogen van 150 kW en 204 pk maakt een strakke sprint mogelijk vanuit stilstand naar 100 km/h in 7,5 seconden. De el-Born brengt u ver met een actieradius van 420 kilometer WLTP, mogelijk gemaakt door de 62 kWh batterij. En als u de batterij moet opladen, is deze tot 80 procent vol in minder dan 47 minuten met een 100 kW DC-supercharger.

De auto werkt met een geavanceerd hittereguleringssysteem. Dankzij de warmtepomp is minder elektriciteit nodig voor koeling of verwarming en gaat er des te meer naar de elektromotor. Dit geeft de el-Born een bereik dat tot wel 60 kilometer groter is dan anders het geval zou zijn. Zeker bij extreme temperaturen heeft u hier profijt van.

Ga voor extra sportiviteit met de CUPRA el-Born

Het door sport gedreven zustermerk van SEAT, CUPRA, heeft een eigen el-Born geproduceerd. Dit model is nóg sportiever dan de SEAT en dat is goed te zien.

Deze elektrische gifkikker oogt vervaarlijk, met zijn dynamische lijnen, lage motorkap en rijdt onverschrokken en vol vuur, dankzij het speciaal ontwikkelde Dynamic Chassis Control Sport.

Bekijk de CUPRA el-Born en maak uw keuze.

Bekijk de CUPRA el-Born width="28.109" height="25.861"/>

De SEAT el-Born leasen bij A-Point

De SEAT el-Born wordt later dit jaar verwacht. U kunt hem dan uiteraard leasen of kopen bij A-Point. Exacte prijzen en specificaties van dit model kunt u rond de marktintroductie verwachten. Houd dus onze website in de gaten of schrijf u in en wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws.

Houd mij op de hoogte width="28.109" height="25.861"/>

Bezoek onze showrooms

A-Point SEAT Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point SEAT Amsterdam

Keienbergweg 123
1101 GG Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

A-Point Groep biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, ŠKODA Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar (uitzondering op deze regel is de e-Golf, deze is op basis van 60 maanden/10.000 km), € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.