De SEAT Leon
Hightech sportiviteit

De vierde generatie SEAT Leon heeft een dynamisch design en legt de lat nog hoger dan de voorgaande generaties. Dit model is efficiënter, sportiever en veiliger dan ooit tevoren. De Leon is uitgerust met ‘next level’ lichttechnologie en slimme assistentiesystemen. Het model biedt maximale connectiviteit en ruimte. De nieuwe Leon is verkrijgbaar in een breed motoren aanbod, van een diesel tot aan een plug-in hybride.

SEAT Leon 2020 blauw
SEAT Leon 2020 blauw

SEAT Leon – De prijs

De nieuwe SEAT Leon wordt in het tweede kwartaal van 2020 op de Nederlandse markt verwacht. Er is keuze uit drie uitvoeringen: Reference, Style en FR. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Het huidige model van de SEAT Leon is nog verkrijgbaar uit onze huidige voorraad. Bekijk meteen het aanbod.

Bekijk de voorraad width="28.109" height="25.861"/>
SEAT Leon 2020 rood

SEAT Leon – Het design

De SEAT Leon heeft een uitgesproken design en is gebouwd op een MQB-platform. De vijfdeursversie heeft een lengte van 4,37 meter en een breedte van 1,80 meter. De auto heeft een wielbasis van 2,69 meter met 18 inch lichtmetalen velgen. Het model is een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. De LED-koplampen en opvallende LED-balk aan de achterkant maken gebruik van nieuwe geavanceerde lichttechnologie, waardoor de auto altijd opvalt. Door de diamant-vormige grille maakt de auto een statement en zelfs de letters ‘Leon’ zijn in een nieuw jasje gestoken.

SEAT Leon 2020 rood
SEAT Leon 2020 interieur
SEAT Leon 2020 interieur

SEAT Leon – Het interieur

Het interieur van de SEAT Leon is modern en voorzien van de laatste technologieën. Binnenin de Leon bent u altijd ‘connected’. U vormt een ecosysteem tussen het infotainmentsysteem en uw smartphone via Apple CarPlay of Android Auto. Online blijft u door de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM) die direct updates geeft vanuit de cloud. Het dashboard is vlak vormgegeven waardoor het lijkt te zweven en het grote infotainmentdisplay is eenvoudig te bedienen door middel van handgebaren. Het sfeervolle ambient lichtsysteem creëert een boog van licht voor de juiste sfeer en zorgt voor meer veiligheid.

SEAT Leon 2020 interieur

SEAT Leon, veiliger dan ooit

De SEAT Leon is veiliger dan ooit. De meest geavanceerde assistentiesystemen staan paraat, zoals de predictive adaptive cruise control, dodehoekherkenning en uitparkeerassistent. Deze assistenten lezen de omstandigheden en de omgeving en komen op basis daarvan automatisch in actie. Door de adaptieve onderstelregeling kunt u het rijgedrag aanpassen aan uw eigen wensen of aan de wegomstandigheden. De technologie houdt rekening met stuur-, acceleratie- en remgedrag.

SEAT Leon 2020 interieur
SEAT Leon 2020 voorkant
SEAT Leon 2020 voorkant

De motor van de SEAT Leon

Het motoren aanbod van de SEAT Leon is breed. Het model is beschikbaar in vier varianten. Benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) en daarnaast nog mild-hybrideversies (eTSI) en een plug-in hybridevariant (eHybrid). De benzinemotoren beschikken over directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. De TSI-driecilinder is er in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk of 81 kW/110 pk. De benzinemotor is ook als viercilinder beschikbaar in twee vermogensvarianten: 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk. De TDI 2.0 dieselmotor is er met 85 kW/115 pk in combinatie met een handmatige transmissie of 110 kW/150 pk gecombineerd met een DSG-automaat. De eTSI mild-hybridevariant is beschikbaar voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI. De Leon eHybrid wordt geleverd met een automaat, systeemvermogen van 150 kW/204 pk en een actieradius van 60 kilometer.

De SEAT Leon leasen bij A-Point

Natuurlijk kunt u de SEAT Leon ook leasen bij A-Point. Het model komt in het tweede kwartaal van 2020 op de Nederlandse markt en dan zullen ook de exacte specificaties en prijzen bekend worden gemaakt.

SEAT Leon 2020 grijs

Bezoek onze showrooms

A-Point SEAT Almere

Veluwezoom 17-19
1327 AE Almere
Nederland

Meer informatie

A-Point SEAT Amsterdam

Keienbergweg 123
1101 GG Amsterdam-Zuidoost
Nederland

Meer informatie

A-Point Groep biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, ŠKODA Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar (uitzondering op deze regel is de e-Golf, deze is op basis van 60 maanden/10.000 km), € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.