Volkswagen Onderhoud volgens de hoogste eisen

  • A-Point Groep
vw-head-01_1.png

U wilt een auto die veilig en betrouwbaar is én blijft. Dat vraagt om regelmatig onderhoud. Kiest u voor één van onze Volkswagen vestigingen, dan weet u zeker dat uw auto in goede handen is. Wij bieden uiteraard origineel fabrieksonderhoud, kennen uw auto van A tot Z en werken met perfect passende originele Volkswagen onderdelen. Een, volgens fabrieksvoorschrift onderhouden auto, levert u lagere kosten op en een hogere restwaarde. Bovendien behoudt u daarmee de fabrieksgarantie!

Werkplaatsafspraak maken

Uw auto is bij ons in goede handen...

Long Life onderhoud
Dankzij moderne technieken is er veel minder vaak onderhoud nodig. Uw Volkswagen met verlengd onderhoudsinterval geeft zelf aan wanneer onderhoud nodig is. De boordcomputer herinnert u automatisch op het juiste tijdstip aan de volgende onderhoudsservice.

Verlengde intervallen
Bijna alle Volkswagen modellen* rijden standaard op verlengde onderhoudsintervallen. Op basis van uw rijgedrag bepaalt de boordcomputer het onderhoudsmoment. Bij gunstig rijgedrag is dat bij maximaal 30.000 kilometer of twee jaar (welke van de twee het eerst bereikt wordt). Afhankelijk van de kilometerstand en leeftijd van de auto of van de geconstateerde slijtage worden onderdelen vervangen en vloeistoffen ververst. Zo’n Long Life onderhoudsservice bestaat uit een olieservice en een inspectieservice. Deze is anders dan een traditionele grote beurt, omdat uw auto er opnieuw tot 30.000 kilometer of tot twee jaar tegenaan moet kunnen. Wilt u onderhoudsadvies of een offerte op maat? Neem dan contact op met één van onze Volkswagen vestigingen bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder!

Een aantal modellen kent een afwijkend onderhoudsinterval:

Onderhoud voor de Golf VII, Golf Sportsvan en Golf Variant
Een onderhoudsservice voor dit model bestaat uit 2 elementen: een olieservice en een inspectieservice. Uw boordcomputer geeft een melding wanneer u welke service kunt verwachten. De inspectieservice voor de Golf dient voor het eerst na 2 jaar of maximaal 30.000 km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of 30.000 km. De olieservice dient bij maximaal 2 jaar of 30.000 km uitgevoerd te worden, afhankelijk van gebruik en rijstijl.

Onderhoud voor up!, Lupo, Fox en voor modellen van 2001 of ouder
Deze modellen rijden op vaste onderhoudsintervallen. Hierbij vindt het onderhoud elke 15.000 km of elk jaar (indien er nog geen 15.000 km gereden is) plaats. U wisselt om de 15.000 km of 1 jaar een kleine onderhoudsservice af met een grote onderhoudsservice. Indien gewenst kunnen wij een Volkswagen met verlengd onderhoudsinterval ook omzetten naar een vast interval van 15.000 km of 1 jaar.

Onderhoud voor de e-up!
De e-up! is een volledige elektrische auto, hierdoor bestaat een onderhoudsservice alleen uit een inspectieservice en geen olieservice. De inspectieservice voor de e-up! dient voor het eerst na 2 jaar of maximaal 30.000 km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of 30.000 km.

*bij de wagendocumentatie vindt u het serviceplan waar - het voor uw model geldende onderhoudsinterval - is weergegeven.

Wat kost het onderhoud?
De prijs voor het onderhoud is per model en type verschillend, wilt u een onderhoudsprijs voor uw Volkswagen? Neem dan contact op met één van onze Volkswagen vestigingen.

Voor een aantal oudere Volkswagen modellen heeft Volkswagen vaste lage prijzen. Dit is de Volkswagen Economy Service. 100% Volkswagen onderhoud maar dan voordeliger.

Bijkomende kosten
Afhankelijk van de kilometerstand en leeftijd van uw Volkswagen komen er op basis van fabrieksvoorschriften extra werkzaamheden bij. Denk hierbij aan het vervangen van bougies, brandstoffilter, remvloeistof of de distributieriem. Door de fabrieksvoorschriften te volgen, blijft uw Volkswagen in topconditie. De kosten hiervan worden apart berekend. Wij informeren u hier graag over.

100% Kwaliteit

Bij onderhoud en reparatie door uw Volkswagen dealer verwacht u kwaliteit en dat geldt ook voor de gebruikte onderdelen. Wij maken dan ook uitsluitend gebruik van originele Volkswagen onderdelen om uw auto weer in optimale conditie te brengen. Zelfs wanneer een model niet meer verkocht wordt, blijven de onderdelen nog 15 jaar leverbaar. Daarnaast geeft Volkswagen op alle "Volkswagen Originele Onderdelen" én de montagewerkzaamheden twee jaar garantie! 

Speciaal voor een Volkswagen van 5 jaar of ouder heeft Volkswagen ''Volkswagen Economy Onderdelen''. Volkswagen onderdelen, maar dan speciaal ontwikkelt voor de oudere Volkswagen modellen. Deze onderdelen zijn voordeliger dan originele onderdelen maar óók met 2 jaar garantie!

Uw voordelen:

  • Volkswagen vakmensen
  • Originele Volkswagen onderdelen
  • Twee jaar garantie op reparaties
  • Lage onderhoudsprijzen voor oudere Volkswagen modellen
  • Gratis mobiliteitsgarantie bij onderhoud
  • Gratis APK bij onderhoud
  • Gratis zomer- en wintercheck
  • Gratis airco check
  • Behoud van garantie