Volkswagen onthult ID.5 GTX tijdens IAA in München

  • Productierijpe ID.5 GTX staat licht gecamoufleerd in München
  • Eerste elektrische SUV-coupé van Volkswagen
  • Vierwielaandrijving met twee elektromotoren, tot 497 kilometer actieradius*

De Volkswagen ID.5 GTX beleeft op 7 september zijn internationale showdebuut als productierijpe, licht gecamoufleerde concept car op de IAA in München. Volkswagen’s eerste elektrische SUV-coupé combineert de stijl van een coupé en de praktische mogelijkheden van een SUV met volledig elektrische vierwielaandrijving en twee elektromotoren. De sportieve gezinsauto is daarnaast volledig connected, kan updates over-the-air ontvangen en is uitgerust met Car2X-technologie.

De ID.5 GTX is de eerste geheel elektrisch aangedreven SUV-coupé van Volkswagen op basis van het Modular Electric Drive Matrix (MEB) platform. Met zijn vloeiende lijnen, korte overhangen en grote wielen oogt de ID.5 GTX stijlvol en sportief.

Stijlvolle looks

Het hoge front met de IQ.Light LED-matrixkoplampen geeft de ID.5 GTX een sympathieke uitstraling, mede dankzij de lichtstrip die doorloopt tot in het Volkswagen-logo. De lage, vloeiende daklijn strekt zich over de gehele carrosserie uit en mondt uit in een achterspoiler. Achter accentueren horizontale lijnen de breedte van de SUV-coupé, waarbij de lichtstrip en de LED-achterlichten met 3D-design de meeste aandacht trekken.

Sportieve gezinsauto

De afkorting GTX staat bij Volkswagen’s elektrische ID. Family voor extra sportiviteit. Zo heeft de ID.5 GTX zowel op de voor– als achteras een krachtige elektromotor. Gecombineerd creëren ze elektrische vierwielaandrijving die garant staat voor pittige rijprestaties en een sportief rijgedrag. De grote lithium-ionbatterij tussen de assen maakt een bereik tot 497 kilometer* mogelijk.

Populairste merk in duurzame mobiliteit

De ID.5 GTX staat vanaf volgend jaar bij de dealer en gaat de ACCELERATE-strategie van Volkswagen een extra impuls geven. De onderneming wil het meest populaire merk worden op het gebied van duurzame mobiliteit en beoogt het aandeel volledig elektrische auto’s in Europa tegen 2030 te vergroten tot 70 procent van de totale Volkswagen-afzet. Volkswagen streeft ernaar om tegen 2050 netto CO2-neutraal te zijn.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.





 

Uw gegevens





 

Ik wil graag contact per:





project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.





 

Uw gegevens





 

Ik wil graag contact per: