Volkswagen ID. LIFE: duurzaam, innovatief en tijdloos

 • Volkswagen maakt elektrische mobiliteit bereikbaar

  De Volkswagen ID. LIFE is de elektrische stadsauto van de toekomst. De concept car, waarvan de productieversie in 2025 op de markt verschijnt, combineert duurzame mobiliteit met digitale technologie en een tijdloos design; en dat voor een instapprijs tussen de 20.000 en 25.000 euro. Opvallend is het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen.

  In de ID. LIFE staat alles in het teken van duurzaamheid. Dankzij de elektrische aandrijflijn rijdt de auto geheel emissievrij. In de compacte cross-over is veel gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen en gerecyclede materialen. “De ID. LIFE licht slechts een tipje van de sluier op die nu nog over onze toekomstige stads-EV’s ligt,” verklaart Jozef Kabaň, hoofdontwerper van Volkswagen. “Wij worden gedreven door innovatie, duurzaamheid en tijdloosheid.”

  Compacte cross-over: puristisch en duurzaam

  Decoratieve elementen en opsmuk ontbreken bij de ID. LIFE, net als conventionele materialen. Zo is het van luchtkamers voorziene kunststof voor het dak en de motorkap volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen. In de blanke lak voor de carrosserie zijn houtsnippers verwerkt als natuurlijk kleurstof en de lakverharder is gebaseerd op biomassa. In de banden van de ID. LIFE zijn organische olie, natuurlijk rubber en rijstschillen verwerkt.

  Interieur van natuurlijke en gerecyclede materialen

  Duurzaamheid wordt ook in het interieur van de ID. LIFE consequent doorgevoerd. Het toegepaste hout is afkomstig uit duurzame bosbouw. De inzittenden zitten bovendien op Artvelours Eco-bekleding, die voor een belangrijk deel is verkregen uit de recycling van kunststof afval.

  Dankzij de aantrekkelijk lage prijs van de elektrische ID. LIFE maakt Volkswagen de elektrische auto voor een zeer breed publiek bereikbaar. 

  Als onderdeel van zijn ACCELERATE- strategie heeft Volkswagen heeft Volkswagen zich ten doel gesteld dat 70 procent van alle verkochte auto’s in Europa vanaf 2030 volledig elektrisch is. In Noord-Amerika en China bedraagt het aandeel 50 procent.

  Benieuwd naar de elektrische modellen van Volkswagen?

  De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
  project.general_error_message

  Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

  We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

   

  Uw gegevens

   

  Ik wil graag contact per:

  project.general_error_message

  Met welke auto wilt u een proefrit maken?

  We nemen snel contact op voor een afspraak.

   

  Uw gegevens

   

  Ik wil graag contact per: