7

Het icoon. Innovatiever dan ooit.

De iconische Transporter is grondig vernieuwd. En dat gaat verder dan zijn nieuwe looks. De Transporter 6.1 heeft een volledig nieuw dashboard, de nieuwste generatie infotainmentsystemen én hightech bestuurdersassistentie. Ook nieuw zijn de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de laadruimte vergrendeling voor afzonderlijk vergrendelen van laadruimte en bestuurderscabine, en tal van opbergvakken die het interieur opgeruimd houden. De Transporter 6.1 wordt leverbaar met nieuwe TDI-motoren en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie. De Transporter 6.1 wordt in het vierde kwartaal van 2019 in Nederland verwacht. De vernieuwde Transporter. Verschil moet er zijn.

Highlights 6.1

De norm opnieuw gedefinieerd.

In het kort.

  • Felle H7-koplampen
  • Grille met nieuw design
  • Bumper met nieuw design
  • Nieuwe lichtmetalen wielen
  • Nieuwe, donkere bekleding die nog robuuster is
  • Een gemoderniseerd dashboard
  • Nieuwe features zoals een onderlaadfunctie  – laadruimte – uitbreiding tot 3,30m
  • LED-verlichting in bestuurdersgedeelte alsmede de laad-/passagiersruimte
  • Nieuwe bestuurdershulpsystemen
  • Nieuwe infotainment-systemen

Interieur 6.1.

Naast het nieuwe, gemoderniseerde dashboard kenmerkt het interieur van de Transporter 6.1 zich door details zoals de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de optionele laadruimtevergrendeling die het mogelijk maakt om de laadruimte afzonderlijk van het bestuurdersgedeelte te vergrendelen en het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders. Bovendien overtuigt de Transporter 6.1 met de moderne mogelijkheden van de standaard connectiviteit die de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem mogelijk maakt. Daarnaast zorgen een hogere zitpositie voor een maximaal overzicht en tal van opbergvakken houden het interieur opgeruimd.

Digitale weergaven 6.1.

Instrumentenpaneel ‘Premium’.

Uw cockpit.

Op het vernieuwde instrumentenpaneel ziet u alles in één oogopslag. Het display voor de multifunctionele weergave belangrijke informatie weer over het gereden traject, de rijtijd en het verbruik. In de multifunctionele weergave is tevens een vermoeidheidsherkenning inbegrepen. Zodra deze bij de bestuurder een afwijking ten opzichte van het normale stuurgedrag registreert, krijgt de bestuurder middels optische en akoestische signalen het advies om te pauzeren.

Navigatiesysteem Discover Media.

Uw infotainmentcentrale.

Of u nu tijdens het rijden wilt bellen, informatie over de verkeerssituatie nodig hebt of simpelweg wil worden vermaakt: het optionele en intuïtief te bedienen navigatiesysteem ‘Discover Media‘ biedt u toegang tot een groot aantal handige functies en vervult elke wens. Zo reist u altijd uiterst prettig en veilig.

Volkswagen We connect.

Uw toegang tot een wereld vol innovatieve online diensten.

De Transporter 6.1 beschikt standaard over de innovatieve online functies van ‘We Connect‘ “ en over de nieuwste generatie van de zogeheten infotainmentmatrix ‘MIB3’. Desgewenst bent u tijdens het rijden online. Met ‘We Connect‘ beschikt u over features die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken. Of het nu gaat om realtime verkeersinformatie of de online gebiedsnieuwsupdates – uw Transporter 6.1 beschikt over een maximale connectiviteit.

Comfort-highlights 6.1.

Maak het uzelf gemakkelijk in de Transporter 6.1: de omvangrijke en aanzienlijk uitgebreide standaarduitrusting en de comfortabele extra’s zorgen voor maximaal rijcomfort. U kunt elke werkdag ontspannen genieten achter het stuur.

Elektromechanische besturing.

Eenvoudig de koers bepalen.

De elektromechanische stuurbekrachtiging in de Transporter 6.1 biedt u actieve en adaptieve ondersteuning in bijna alle rijsituaties en vormt de basis voor de modernste assistentiesystemen in de Transporter 6.1.

Stoelaanbod.

Meer zitcomfort.

De Transporter 6.1 beschikt over geoptimaliseerde, ergonomische bestuurderswerkplek met traploos verstelbaar stuurwiel. Uniek is het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders dat waardevolle spullen extra beschermt.

Mobiele telefonie ‘Comfort’.

Maximaal verbonden.

De optioneel verkrijgbare mobiele telefoonaansluiting ‘Comfort’ maakt de communicatie eenvoudig en uw smartphone wordt draadloos opgeladen (afhankelijk van het model). Uw handen blijven daar waar ze horen: veilig op het stuur.

Rijdynamiek 6.1.

De moderne BlueMotion Technology-motortechniek in de Transporter 6.1 kenmerkt zich door vermogen, trekkracht en zuinigheid. De perfecte keuze als u veel onderweg bent en wilt genieten van maximale rijdynamiek.

Motoren.

Veel trekkracht, veel tractie.

De Transporter 6.1 is leverbaar met tal van motor- en transmissievarianten. De tegen meerprijs leverbare bak met dubbele koppeling (DSG) zonder trekkrachtonderbreking is bijzonder comfortabel en zuinig. Met de leverbare vierwielaandrijving 4MOTION blijft de Transporter 6.1 met het tegen meerprijs leverbare sperdifferentieel qua offroadcapaciteiten leider in zijn klasse.

Assistentiesystemen 6.1.

De innovatieve assistentiesystemen en de intelligente veiligheidssystemen in de vernieuwde Transporter kunnen elke situatie nog beter aan. Voorkomen staat centraal.

Zijflankbescherming

Veilig aan het verkeer deelnemen en schade door objecten of aan derden voorkomen? De optioneel leverbare flankbescherming controleert de zijkanten van de auto en waarschuwt bij kritieke afstanden ten opzichte van palen, muren of voetgangers.

Zijwindassistent.

De standaard geleverde zijwindassistent is een onderdeel van het elektronische stabiliseringsprogramma. De bestuurder wordt bij sterke zijwind ondersteund door automatische remingrepen op de wielen.

Rijstrookbehoudassistent “Lane Assist”.

De optionele rijstrookbehoudassistent stuurt tegen bij ongewild verlaten van de rijstrook. De bestuurder wordt tegelijkertijd gewaarschuwd door een waarschuwingsgeluid en een melding op het multifunctionele display.

Dodehoeksensor (“Blind Spot”) incl. uitparkeerassistent.

De optionele uitparkeerassistent geeft een waarschuwend signaal, wanneer bij het achteruit parkeren een ander voertuig dat op kritieke afstand nadert wordt herkend. Indien de bestuurder niet reageert, kan het systeem door een remingreep de gevolgen van een mogelijk ongeval verminderen of dit idealiter voorkomen.

parkeerassitent “Park Assist”.

Gemakkelijk inparkeren? Dit systeem kan bijna volledig autonoom uw Transporter inparkeren. Sensoren meten of er voldoende ruimte is om de Transporter te parkeren. Als er voldoende ruimte is, stopt u de auto en bedient u alleen de koppeling, rem en het gaspedaal, de auto neemt het sturen volledig van u over. Zo staat u perfect geparkeerd.

Grootlichtassistent “Light Assist”.

Dit systeem schakelt automatisch grootlicht ui als er voor- of tegenliggers zijn, om te voorkomen dat deze verblind worden. Boden de 60 km/u en bij volledig duisternis schakelt het systeem automatisch grootlicht in.

*De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.