ŠKODA ENYAQ iV genomineerd voor ‘Car of the Year’ award

  • ENYAQ iV dringt met zes andere kandidaten door tot finale
  • 61 autojournalisten uit 23 Europese landen kiezen uiteindelijke winnaar in februari 2022

Na het winnen van het ‘Gouden Stuurwiel 2021’ is de ŠKODA ENYAQ iV nu ook genomineerd voor de gerenommeerde ‘Car of the Year 2022’ award. De onderscheiding wordt sinds 1963 jaarlijks door negen Europese automagazines uitgereikt. Van de 65 nieuwe automodellen die ditmaal voor de prijs in aanmerking kwamen, is de ENYAQ iV - net als de ŠKODA OCTAVIA vorig jaar - samen met zes andere kandidaten doorgedrongen tot de finale. De winnaar wordt in februari volgend jaar gekozen door een jury van 61 autojournalisten uit 23 Europese landen.

De volledig elektrische ENYAQ iV is het belangrijkste model tot dusver in de elektrificatiestrategie van de Tsjechische autofabrikant. De SUV is ŠKODA’s eerste productiemodel dat is gebaseerd op de Modular Electrification Toolkit (MEB) van de Volkswagen Groep en wordt geproduceerd in ŠKODA’s hoofdfabriek in Mladá Boleslav. Daarmee is de ENYAQ iV het enige model op het MEB-platform in Europa dat buiten Duitsland van de productielijn rolt. De ENYAQ iV wordt naar wens geleverd met achterwiel- of vierwielaandrijving, een keuze uit drie accupakketten en verschillende vermogens.

De nominatie als één van de zeven finalisten voor de ‘Car of the Year’ award vormt opnieuw een belangrijke erkenning voor het succes van de ENYAQ iV. Begin november werd hij tijdens de hoog aangeschreven ‘Gouden Stuurwiel’ verkiezing al uitgeroepen tot beste elektrische SUV.

Ontdek de ENYAQ iV

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: