Škoda blikt vooruit op nieuwe Superb Combi, Superb hatchback en Kodiaq

  • Nieuwe generaties van Škoda Superb hatchback en Combi en Kodiaq vormen de highlights voor 2023
  • Škoda geeft silhouetbeelden vrij
  • Nieuwe Škoda’s krijgen moderne, efficiënte benzinemotoren plus plug-in hybride- en mild-hybride-uitvoeringen
  • Twee wereldpremières staan gepland voor deze herfst

Škoda licht een tipje van de sluier op van de opvolgers van de Superb (zowel de hatchback als de Combi) en de grootste SUV van het merk, de Kodiaq. Tijdens het ‘Let’s Explore’ event van Škoda heeft de Tsjechische autofabrikant de eerste officiële silhouetbeelden van de nieuwe generaties gepresenteerd. De nieuwe Superb en Kodiaq – waarvan de wereldpremières voor deze herfst gepland staan – behoren tot de absolute highlights van 2023. Beide modellen krijgen moderne, efficiënte benzinemotoren in het vooronder, en worden tevens leverbaar als plug-in hybride- en mild-hybride-uitvoeringen.

“De Superb en Kodiaq zijn twee belangrijke pijlers onder het merk Škoda, en dat maakt het voor ons extra bijzonder om de nieuwe generaties van beide modellen deze herfst te presenteren”, verklaart Klaus Zellmer, CEO van Škoda Auto. “De Superb is het topmodel binnen ons ICE-portfolio en ook deze nieuwe, vierde generatie blijft de maatstaf op het gebied van comfort en ruimte, zowel in hatchback- als Combi-variant. De tweede-generatie Kodiaq tilt veiligheid, technologie en veelzijdigheid naar een nog hoger niveau. We blijven het beste van twee werelden aanbieden en leveren onze klanten waar ze om vragen. Daarom worden beide modellen standaard geleverd met mild-hybride technologie en behoort ook een plug-in hybride tot de aandrijfopties.”

Nieuwe features, verbeterde technologieën en nieuw ontworpen interieurs

Op de schetsen die Škoda vandaag deelde is het silhouet van de nieuwe modellen te zien. Naast een nieuw exterieurdesign krijgen alle modellen nieuwe features, verbeterde technologie en een compleet nieuw ontworpen interieur. De vierde-generatie Superb wordt opnieuw leverbaar als hatchback én als zeer ruime Combi. De nieuwe generatie van het topmodel gaat worden geproduceerd in de Volkswagen Groep-fabriek in het Slowaakse Bratislava. Voor de nieuwe Kodiaq staat de productie gepland in de Škoda-fabriek in Kvasiny (Tsjechië), waar ook zijn voorganger nu nog van de productielijn rolt.

Twee succesverhalen

Tot dusver zijn de Superb en Kodiaq voor Škoda zeer succesvol geweest. De naam ‘Superb’ werd eerder al in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebruikt voor het topmodel van Škoda uit die tijd. Van Škoda’s eerste generatie van de huidige Superb werden tussen 2001 en 2008 bijna 137.000 auto’s verkocht. Het was het eerste Škoda-model met hightech features als bi-xenon koplampen, de automatische Tiptronic-transmissie en de Coming Home-functie. Vanaf het moment van zijn onthulling sleepte de eerste-generatie Superb direct tal van prestigieuze onderscheidingen in de wacht, waaronder de ‘Best Import Car’ award van het Duitse automagazine Auto Bild. Zijn opvolger verscheen in 2008 en bood klanten als eerste ook de optie van vierwielaandrijving. De Superb Combi die in 2009 volgde, deed de vraag naar het topmodel van Škoda nog verder toenemen. In totaal vonden 618.000 tweede-generatie Superbs hun weg naar klanten. De derde generatie, die in februari 2015 debuteerde, bood in beide carrosserievarianten nog meer ruimte aan de inzittenden en hun bagage. Hij was ook zuiniger, noteerde een lagere CO2-emissiewaarde en introduceerde innovatieve rij assistentiesystemen voor extra veiligheid. Het topmodel werd in 2019 vernieuwd, waarbij de Superb iV-versie het eerste plug-in hybridemodel van Škoda werd. Tot dusver zijn er van deze derde generatie van de Superb meer dan 777.000 exemplaren aan klanten geleverd.

De Kodiaq, die Škoda’s succesvolle SUV-offensief in 2016 aftrapte, bracht het tot dusver al tot ruim 740.000 auto’s. Het model, dat optioneel ook met zeven zitplaatsen kan worden geleverd, introduceerde Škoda’s spannende kristallijn designtaal in het SUV-segment. De sportieve Kodiaq RS volgde in 2018, terwijl de volledige range in 2021 een model-update kreeg. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: