SEAT boekt verkooprecord en hoogste verkoopvolume ooit

  • 314.300 SEATs tussen januari en juni, + 8,4% en hoogste aantal verkochte auto’s ooit
  • Beste juni-maand in historie van SEAT met 57.300 auto’s
  • CUPRA zet groei onverminderd voort

SEAT heeft de eerste helft van 2019 afgesloten met het hoogste aantal verkochte auto’s ooit. Wereldwijd stegen de verkopen van het merk in die periode met 8,4 procent tot 314.300 auto’s. Daarmee passeerde SEAT voor het eerst de magische grens van 300.000 auto’s in de eerste zes maanden van een jaar en brak het hiermee het verkooprecord van afgelopen jaar.

In juni zag SEAT zijn verkopen voor de tweede maand op rij met meer dan 10 procent toenemen. Afgelopen maand verkocht de Spaanse autofabrikant wereldwijd 57.300 auto’s, een plus van 11,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee noteerde SEAT het beste juni-resultaat in de historie van het merk.

Ook CUPRA bracht een nieuw halfjaarrecord in de boeken. In de eerste zes maanden van dit jaar zag het nieuwe, sportieve merk de verkopen toenemen tot 12.700 CUPRA’s, een stijging van 73,1 procent vergeleken met de eerste helft van 2018.

“SEAT groeit harder dan verwacht”

Wayne Griffiths, SEAT Vice-president voor Sales en Marketing en CUPRA CEO, blikt met een positief gevoel terug op de resultaten van de afgelopen zes maanden. “We groeien sneller dan verwacht, en dat ondanks de uitdagende huidige situatie waarin registraties in de meeste Europese landen ofwel dalen dan wel slechts licht stijgen. Deze gunstige ontwikkeling biedt ons de mogelijkheid om ons marktaandeel te vergroten en door te groeien. Voor de tweede helft van het jaar verwachten we een vergelijkbare ontwikkeling, en gaan we er vanuit dat SEAT en CUPRA hun positieve momentum behouden.”

De belangrijkste markten voor SEAT tussen januari en juni waren Duitsland (66.500 auto’s, +16,2%), Spanje (64.200 auto’s, +3,2%) en het Verenigd Koninkrijk (37.700 auto’s, +5,1%).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.