Red Dot Award voor nieuwe ŠKODA FABIA

 • Al derde Red Dot Award voor compacte ŠKODA
 • Jury onder de indruk van sportief exterieur en ruim interieur

Hattrick voor de ŠKODA FABIA: het gewilde, compacte model uit de line-up van het merk heeft voor de derde keer de gerenommeerde Red Dot Award gewonnen. De internationale jury was onder de indruk van het opvallende design, de ruimtelijkheid en het evenwichtige totaalpakket van de FABIA. ŠKODA heeft de prestigieuze designprijs inmiddels 17 keer in de wacht gesleept.

De ŠKODA FABIA van de vierde generatie biedt de meeste ruimte in zijn segment en scoort ook bij klanten punten met zijn onderscheidende design en atletische proporties. De hoekige koplampen, die standaard zijn uitgerust met LED-technologie, lopen door tot aan de ŠKODA-grille. Net als de LED-achterlichten hebben ze kristalachtige structuren die geïnspireerd zijn op Boheemse glaskunst. 

Een ander eerbetoon aan het land van herkomst van de FABIA is te vinden op de voorportieren, die designdetails bevatten zoals de karakteristieke driehoek van de Tsjechische vlag. Vanbinnen maakt de compacte ŠKODA het verschil met zijn symmetrisch ontworpen instrumentenpaneel, het vrijstaande centrale display en de horizontale sierlijsten die de breedte van het interieur benadrukken. 

De vakjury van de Red Dot Award was dan ook onder de indruk van de nieuwste winnaar: "De FABIA heeft door zijn uitgekiende interieurdesign een sportieve én sympathieke uitstraling, en het interieur is verrassend ruimtelijk." 

Oliver Stefani, Head of ŠKODA Design over de prijs: "Het opnieuw winnen van de Red Dot Award is een eer en een prachtige bevestiging van ons werk. Onze auto’s maken stuk voor stuk indruk op de internationale juryleden én onze klanten.”

48 designexperts uit 23 landen 

De Red Dot Award is een van 's werelds meeste bekende en prestigieuze designwedstrijden. 48 juryleden uit 23 landen, waaronder professoren, ontwerpers, journalisten en consultants, evalueren elke inzending op basis van talrijke criteria, waaronder functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In 2022 wordt de Red Dot, een internationaal erkend keurmerk voor hoogwaardig productontwerp, voor de 67e keer uitgereikt. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Red Dot Gala op 20 juni 2022 in Essen.

De nieuwste Red Dot Award voor de FABIA is inmiddels de zeventiende designprijs die de internationale jury aan ŠKODA heeft toegekend. Het merk uit Tsjechië ontving de eerste Red Dot Award voor de OCTAVIA COMBI II in 2006. Na nog vier Red Dot Awards in de categorie Brand and Communication Design, won ŠKODA AUTO vorig jaar ook voor het eerst de prijs in de categorie Interface & User Experience voor de MyŠKODA smartphone app en het digitale designsysteem ŠKODA Flow.

Alle ŠKODA-modellen met een Red Dot Award op een rij

 • 2022 ŠKODA FABIA IV
 • 2021 ŠKODA ENYAQ iV
 • 2020 ŠKODA OCTAVIA IV en ŠKODA KAMIQ GT
 • 2019 ŠKODA SCALA
 • 2018 ŠKODA KAROQ
 • 2017 ŠKODA KODIAQ en ŠKODA OCTAVIA COMBI III
 • 2016 ŠKODA SUPERB III
 • 2015 ŠKODA FABIA III
 • 2014 SKODA RAPID SPACEBACK
 • 2013 SKODA RAPID
 • 2010 ŠKODA SUPERB II en ŠKODA YETI
 • 2008 ŠKODA FABIA II
 • 2007 SKODA ROOMSTER
 • 2006 SKODA OCTAVIA COMBI II

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
project.general_error_message

Voor welke auto wilt u een offerte aanvragen?

We nemen snel contact op met een vrijblijvend aanbod.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per:

project.general_error_message

Met welke auto wilt u een proefrit maken?

We nemen snel contact op voor een afspraak.

 

Uw gegevens

 

Ik wil graag contact per: